Rugbrød med surdej uden hvedemel opskrifter

Rugbrød uden surdej

Rugbrød uden surdej

Hæld dejen i en smurt rugbrødsform. 1 brød. ½ l. kærnemælk. 50 gr. gær. 1½ tsk. salt. 1 spsk. sirup. 200 g. solsikkekerner
Rugbrød uden surdej

Rugbrød uden surdej

J. e. g. b. a. r. i. k. o. f. t. u. ø. d. s. å. h. j. ,. n. v. l. m. ). 1. S. 6. p. T. c. 3. I. 4. 5. 0. (. 7. 9. 2. 8. æ. y. K. L. -. /. F. G. D. H. R. B
Glutenfrit rugbrød bagt med surdej

Glutenfrit rugbrød bagt med surdej

Jeg bruger carob til at give brødet den mørke farve, som vi forbinder medrugbrød. Det kan svinge en del, hvor meget mel der skal bruges, det kommer især an på, hvilken type mel der bruges Dejen skal ikke være flydende, men minde om en almindelig rugbrødsdej
Rugbrød på 3 dage gammel surdej

Rugbrød på 3 dage gammel surdej

Som du kan læse her, er jeg i gang med et surdejseksperiment. Krævede felter er markeret med * Navn *. Desuden giver kartoffelmelsblandingen i hvidlig skorpe, der dagligt får mine alarmklokker til at bimle og bamle – indtil jeg atter konstaterer, at det ikke er mug… Fremgangsmåden, jeg baserede mit rugbrød udfra, antyder i øvrigt at brødet bedst opbevares i køleskab
Rugbrød på linje med Lagkagehusets

Rugbrød på linje med Lagkagehusets

brød, opskrift, rugbrød, surdej. (samme fremgangsmåde hver gang, beskrevet i opskriften på surdej). Det var min søde nabo, der sammenlignede smag, krumme og udseende af mit nyeste rugbrødmed et fra Lagkagehuset
Rugbrød med chia og hørfrø

Rugbrød med chia og hørfrø

Smør en stor rugbrødformmed olie og kom dejen i formen. Et dejligt brød der er lækkert med på madpakken eller til frokost
Evolo rugbrød

Evolo rugbrød

) Opskriften er lavet med udgangspunkt i de andre rugbrød jeg har lavet udensurdej, nemlig græskarrugbrødet og solsikkerugbrødet
Surdej – en gave til min nabo

Surdej – en gave til min nabo

Bland ingredienserne til dit yndligsrugbrød i resten af surdejen og brug røremaskinen flittigt. Jeg opbevarede dejen i én af de der rørekander med hældelåg – på den måde fik dejen luft og gode bakterier, uden støv og dårlige bakterier
Projekt rugbrød - øvelse gør mester

Projekt rugbrød - øvelse gør mester

Dog smagte det udmærket alligevel, og vi fik uden problemer spist begge brød, men det skal vist heller aldrig gå helt godt første gang, man bager medsurdej

Glutenfrit "rugbrød"

Et virkelig godt "rugbrød" uden gluten, fra den glutenfri bagekog "Helt uden gluten". 1 dl glutenfri surdej (se indlæg om glutenfri surdej) eller 1 dl vand med 1 tsk. Fyld dejen i formen, glat overfladen med våde hænder, drys med kerner efter eget valg og hæv brødet på køkkenbordet i 6-8 timer under et viskestykke
Græskarrugbrød uden surdej

Græskarrugbrød uden surdej

Det er nemlig endnu ikke lykkedes mig, at lave en surdej som rent faktisk kunne bruges efter den lange ventetid - derfor rugbrødUDENsurdej, og iih hvor er jeg blevet gode venner med det 
Solsikkerugbrød uden surdej

Solsikkerugbrød uden surdej

- og nøøøjh hvor er det lækkert og nemtIkke nok med at det både er lækkert og nemt, så er det jo også et ganske sundt brød, hvilket er en væsentlig faktor i denne "kur og tortur" tid - og NEJ, jeg spiste ikke den flotte "rose" af smør der så fint er placeret ovenpå et par skiver af dette guddommelige lækre rugbrød på billedet ovenover, for jeg er jo på kur
Groft glutenfri rugbrød

Groft glutenfri rugbrød

Jeg har bagt mine glutenfri rugbrød på glutenfri tørgær, men vil gerne prøve at bage med en glutenfri surdej
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Jeg har brugt Meyers mørke rugbrød (fra Meyers Bageri. Jeg er helt tosset med. Rug surdej. Lagkagehusets Chokorug (er i det hele taget tosset med Lagkagehuset og deres
Hjemmebagt minirugbrød

Hjemmebagt minirugbrød

Jeg må indrømme at jeg elsker ét godt hjemmelavet rugbrød, med en surdej som virkelig er blevet plejet, men da jeg ikke syntes tiden er til det i øjeblikket, har jeg snydt lidt
Sunde clubsandwich

Sunde clubsandwich

Rugbrødmedsurdej. Fyldte peberfrugter med kylling. Marineret kartoffelsalat med laks. Pitabrød med mango-mole og kylling
Prø’li’å’se’her!

Prø’li’å’se’her!

Men altså – jeg eksperimenterer lidt medrugbrød for tiden og er kommet til den erkendelse, at det faktisk er verdens nemmeste ting at bage, hvis man vel at mærke har ham her til at hjælpe sig (Jeg kalder ham bare Ken)