Her ses min morfar i gang med sit arbejde som rugbrødsbager på Hollandske Mølle i Helsingør. Surdejen får man af nogen, man kender, ellers laver man selv een, der er en opskrift her
M. i. n. f. a. r. h. ø. d. s. e. l. g. m. o. 1. 2. p. j. v. t. k. ,. u. å. H. b. D. 0. 6. æ. W. S. y. N. 3. V. J. O. T. E. R. /. c. 9. 4. F. (. ). P. B. L. 5. é. -. è
Min opskrift påhjemmebagte hindbærsnitter. For mig, så skal hindbærsnitter ikke være for bløde, de må heller ikke være for sprøde, og der skal være glasur og helst tivolikrymmel på
Form derefter til boller og læg dem på en bageplade og lad dem hæve yderligere 30 min. Pens med æg og bag bollerne på 200 grader, alm ovn i ca 10-15 min (men hold øje med dem, ovnene varierer - men de skal blive godt brune i overfladen)
F. o. r. n. g. l. e. u. s. i. d. t. æ. v. c. m. f. N. ,. a. h. P. p. k. D. j. å. b. -. ø. y. J. C. M. R. B. ). w. H. (. 6. 7. 2. ½. 1. 3. 8. 5. 0. S. T. Æ. L. 4. V. O. |. A. z. ". I. K
I. a. f. t. e. n. r. v. i. d. l. b. g. m. k. s. ö. D. y. ,. h. o. æ. ø. p. å. j. C. ). J. u. P. O. H. N. (. 4. 6. 2. 5. ½. 7. R. 1. /. L. T. 0. S. -. c. B. 8. . E. K. V. F. l
Så man kan faktisk bage brød kun påsurdej, men det kræver en del øvelse. Det giver brødet en dybde og smag som skiller sig ud fra andre brød, som kun er bagt på gær
Jeg skar i rugbrødet ud i små brød, da det havde hævet, og kom græskar og solsikkekerner ovenpå. Jeg må indrømme at jeg elsker ét godt hjemmelavet rugbrød, med en surdej som virkelig er blevet plejet, men da jeg ikke syntes tiden er til det i øjeblikket, har jeg snydt lidt
Surdejen får brødet til at hæve og blive luftigt på en helt anden måde end gær alene kan – bruger man dem sammen bliver resultatet et lækkert, luftigt brød der smager let syrligt, på den gode måde
Tril dejstykkerne til pølser på tykkelse med en lillefinger. Blandt mine børns favoritter er de hjemmebagte pebernødder, der slet ikke tåler sammenligning med dem, man køber
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.