Jeg har valgt speltmel og manitobamel, fordi jeg derved får den lækre smagsoplevelse fra fuldkornsspeltmelet og de gode bageegenskaber fra manitobahveden
hvedemelRør gær og surdej ud i det kolde vand og tilsæt dernæst sukker, salt og sirup. Bland kornblandingen, speltmelet og hvedemelet i lidt efter lidt, og rør massen godt sammen under hele blandingsprocessen
Jeg prøvede for nogle år siden at lege med surdeje til hvidt brød, og det fungerede da også sådan nogenlunde godt, jeg var bare vildt dårlig til at holde den i live og så forsvandt det sjove lidt (ja og så nåede vi ikke at spise alt det brød jeg lavede
Start med at blande vand, gær, honning og surdej. Jeg har brugt det der hedder Urkorn spelt fuldkornsmel, og man skal sørge for at blande det med almindelig hvedemel, så man får en god mulighed for at brødet hæver godt op
Rugstykker med surdej, Tidsforbrug. I det her brød indgår rugmelet sammen med fuldkornsemmer og speltmel til at give et rustikt, kraftigt og groft sandwichbrød som alligevel er ret luftigt på grund af den lange hævetid