Boller med surdej er tilsat noget mindre groft mel end ellers, men da det er ret nyt for mig at bage på denne måde, så har jeg undladt at afvige alt for meget fra den originale opskrift fra ClausMeyer
Jeg fandt mange forskellige opskrifter på nettet men valgte ClausMeyers opskrift, da den virkede meget simpel eller jeg skulle måske hellere kalde den idiotsikker
Den surdej, som jeg har valgt, har jeg lånt fra ClausMeyers "Meyers Bageri" - nu er det så bare om at væbne sig med tålmodighed og vente på at dejen bliver sur, så jeg kan begynde at bruge den
I foråret købte jeg ClausMeyer "Meyers bageri". I denne bog er der 3 surdejs opskrifter og nu er den ene sat igang. 10 -14 dage vil det tage at gøre surdejen klar til bagning
Rør gæren ud i vandet og tilsæt surdejen under omrøring. Grundopskriften og hævetider osv er taget fra en ClausMeyer opskrift men så har jeg skiftet nogle ingredienser ud og tilsat nogle
Jeg har købt ClausMeyer's bog om brød - Meyers Bageri. Jeg startede med at lave en surdej fra bunden, som Meyer beskriver det i bogen, men jeg kunne ikke rigtig forlige mig med den der surdej, der skulle stå på mit køkkenbord og se uappetittelig ud, så den røg i vasken
surdej – se info længere nede*. Dette brød har jeg lavet efter opskrift fra ClausMeyer. Jeg lader brødet koldhæve i mit soveværelse, så jeg ikke behøver at dobbelthæve brødet om morgenen, som Meyer skriver
Det er ClausMeyer der har lagt opskrift til, man starter dag 1 med at sætte gær, vand og rugmel over til surdej, på dag 2 blander man alle kerner med vand og på dag 3 blandes de to dele og salt tilsættes, det hæver og så en tur i ovnen