Surdej brød opskrifter

Surdej - fra rosin til brød

Surdej - fra rosin til brød

Så man kan faktisk bage brød kun på surdej, men det kræver en del øvelse. SURDEJ. For mig var det noget vand, gær, salt og mel klasket sammen, og tju bang, så var der et brød
Våd surdej til lyst brød

Våd surdej til lyst brød

Surdejen er mest kendt for, at være det hævemiddel man bager rugbrød med frem for gær, men en surdej kan sagtens bruges til lyst brød også
Surdej til lyst brød

Surdej til lyst brød

F. ø. r. s. t. e. g. a. n. m. u. d. j. o. p. ,. k. l. å. i. 1. 0. f. D. v. æ. M. b. y. 2. h. H. G. 3. 5
Sprøde, smagfulde flutes uden surdej

Sprøde, smagfulde flutes uden surdej

Derfor bruger jeg lidt mere gær end ved langtidshævning, men ikke så meget at brødet for gærsmag. Hvordan laver man et flute med rigtig god smag uden brug af surdej
Hurtigt ølandshvede brød

Hurtigt ølandshvede brød

Normal bager jeg brød med surdej, men dette brød er bagt uden surdej. Mest fordi jeg ikke lige havde en surdej der var klar da jeg skulle bage, og så skulle det bare gå hurtigt
Let og lækkert Morgen brød / boller / flutes

Let og lækkert Morgen brød / boller / flutes

Jeg prøvede for nogle år siden at lege med surdeje til hvidt brød, og det fungerede da også sådan nogenlunde godt, jeg var bare vildt dårlig til at holde den i live og så forsvandt det sjove lidt (ja og så nåede vi ikke at spise alt det brød jeg lavede
Rugbrød uden surdej

Rugbrød uden surdej

Hæld dejen i en smurt rugbrødsform. Jeg synes, det er nemmest at røre dejen til et brød ad gangen, og derefter sætte dem ind i ovnen samtidig
Francescone brød

Francescone brød

Et francescone brød er et italiensk surdejs lavet med en biga, som man starter dagen inden. bare bruge surdej i stedet, men det fungerer rigtig godt med en biga, som er lidt mildere i det
Glutenfri surdej

Glutenfri surdej

Det tager blot nogle dage, og så kan man bage skønne brød med den gode syrlige smag. Det er ikke svært at lave en glutenfri surdej
Brød og boller med svedjerug

Brød og boller med svedjerug

Fold resten af dejen til et rundt brød, du skal ikke ælte i dejen blot folde, og kom det på en plade med bagepapir eller på en hed bagesten
Surdej – en gave til min nabo

Surdej – en gave til min nabo

Bland ingredienserne til dit yndligsrugbrød i resten af surdejen og brug røremaskinen flittigt. Jeg startede min egen surdejen fra bunden, plejede den og passede den, til den blev moden
Projekt Brød

Projekt Brød

    Bogen er bygget op på den måde at den starter med anvisninger på hvordan man laver en kultur og sidenhen en surdej og til sidst basisbrødet
Surdej

Surdej

En surdej giver en god smag til brød, og så holder den meget længe. Nu er du klar til at bage brød. Så skal der laves surdej
Surdej opskrift: En nem guide til surdej

Surdej opskrift: En nem guide til surdej

Denne opskrift og guide egner sig særligt til dig, der gerne vil bage forskellige typer hvedebrød med surdej, men altså ikke rugbrød i denne omgang
Verdens Bedste Brød

Verdens Bedste Brød

Hvis du fx tager halvt vand og halvt våd surdej, så ender du med et surdejsbrød der er lidt mere fast
Græskarrugbrød uden surdej

Græskarrugbrød uden surdej

 Vigtigst af alt, så er denne opskrift nem, og giver samtidig et lækkert brød - endda uden surdej, som åbenbart hverken vil eller kan finde ud af, at samarbejde med mig