Jeg prøver at eksperimentere med forskellige opskrifter på glutenfri rugbrød og har afprøvet denne opskrift som jeg har sammensat af forskellige glutenfri meltyper samt forskellige kerner
Jeg havde en solsikkerugbrøds blanding fra Amo liggende, og blandede den med gulerod og hvedemel. 25 g gær opløses i 8 dl lunkent vand, hvorefter brødblandingen (1 kg), hvedemel (200g) og gulerod æltes sammen. 1 chili med kerner. 1 chili med kerner
Hjemmebagt rugbrødmed tørrede figner - har du nogensinde smagt det. Du kan egentlig vælge de fleste opskrifter på rugbrød, og så selv tilføje finthakkede figner i opskriften
I det her brød bruger jeg perlerug og hel emmer, men du kan sagtens nøjes med en af slagsne. I en anden skål, blandes først øl, surdej, gær, salt, maltmel og sirup sammen
Et virkelig godt "rugbrød" uden gluten, fra den glutenfri bagekog "Helt uden gluten". 1 dl glutenfri surdej (se indlæg om glutenfri surdej) eller 1 dl vand med 1 tsk. æblededdike og 6 g gær. Fyld dejen i formen, glat overfladen med våde hænder, drys med kerner efter eget valg og hæv brødet på køkkenbordet i 6-8 timer under et viskestykke
Her ses min morfar i gang med sit arbejde som rugbrødsbager på Hollandske Mølle i Helsingør. - Og herunder er en opskrift på rugbrød, som jeg har fået af Ida
Ingrediens listen i brødet er meget simpelt, der ikke noget som falder mig for øjnene, andet end den indenholder både sukker, glukosesirup og maltodextrin, så vi har med lidt meget sukker at gøre, dog kender jeg ikke forholdende i et ¨nomalt¨ rugbrød, men med min
Opløs gæren i mælken. Har du travlt så kom mere gær i. 12 minirugbrød. 1 stort mildt rugbrød. 4 dl kærnemælk eller valle4 dl rugmel4 dl hvedemel2 tsk salt12 gram gær (¼ pakke). 12 gram gær (¼ pakke)