Drys med resten af det revnemarcipan og de hakkede mandler. Jeg har lavet den kage før medæbler og kanel (se opskrift her), og det er altså en favorit, så jeg tænkte, at man kunne bytte æbler og kanel ud med rabarber og marcipan - og det fungerede skam ret godt
Dejen til sneglene er forholdvis simpel, men så er de fyldt masser af remonce, hvor jeg har vendt godt medrevneæbler og marcipan i, der gør sneglene fugtige og får fyldet til at fylde mere – helt perfekt til brunch, eftermiddagskaffe eller som et sødt indslag om aftenen
Bland de revneæbler og marcipanen sammen og rør det i dejen. Vi har nemlig rigtige mange æbler og nedfaldsæbler i haven, så min samvittighed sagde mig, at det godt måtte være noget medæbler
En blød og lækker, svampet kage medrevneæbler og revet marcipan. Bondemanden var lige kommet ind fra fyrrummet med de aller-, allersidste af vores Belle de Boskoop æbler, så der måtte æbler i
Det er en traditionel gærdej med kardemomme og så en lækker snasket marcipanremonce indeni. Hvis man er knap så meget sukkergris som jeg er kan man sikkert lave kringlen med noget mindre remonce i, men jeg er gået all in på princippet jo mere desto bedre
Dejen er krydret med kanel og kardemomme, og så er den rullet ud, smurt med en remonce af smør og kokossukker, drysset medgroftrevneefterårsæbler, grofthakket mørk chokolade og mandler, og så er de snurret sammen til de fineste snurrer
Fold hjørnerne ind og tryk dem omhyggeligt sammen, så der ikke er nogle revner. Smag æblefyldet til med ekstra citron eller sukker afhængig af æblernes sødme
Smuldredejens hemmelige ingrediens er den revne kokos, der virkelig sætter prikken over i'et. Skær æblerne i både (med skrald) og læg dem i en smurt tærteform
Læg de revneæbler ovenpå tærtebunden og hæld marcipanmassen over. Skræl æblerne og riv dem groft. Tryk den ene del ud i en springform (med bagepapir over bunden, ca
De to små billeder til højre fra det store billede, er to klassikere, når der skal laves laks til aften - en laks med spinat og revne grøntsager
Mad og sundhed
De skrællede og revneæbler vendes i ca. Æblet har en middelfast og let syrligsmag, hvilket egner sig godt til i en æblekage med både sukker og marcipan
Bland de revne pærer med vaniljesukker, og fyld det i bunden af den ubagte tærte. Skræl pærerne og riv dem på den grove side af et rivejern og “vrid” de revne pærer for overskydende saft