Oksesteg tykkam opskrifter

Sommersimret urte og rødvinsmarineret tykkam

Sommersimret urte og rødvinsmarineret tykkam

Tykkam, den udskæring man traditionelt bruger til gammeldags oksesteg, er ikke grillegnet. Tykkam skal tilberedes langsomt med væde ved for at blive mørt og saftigt
Gammeldags grydesteg med det hele!

Gammeldags grydesteg med det hele!

Oksekød (i dette tilfælde brugte jeg oksesteg af tykkam, uden ben). En skudsikker klassiker er gammeldags grydesteg, så her får i mit bud på braiseret oksesteg med det hele
Simret oksegrydesteg på italiensk

Simret oksegrydesteg på italiensk

Her er det en lille grydesteg – et stykke snøret tykkam af den slags, man normalt bruger til gammeldags, grydestegt oksesteg – der er tilberedt på bedste, toscanske vis, og hvis du har lyst til at prøve det samme, kommer opskriften her
Gl. Dags Oksesteg i Romertopf

Gl. Dags Oksesteg i Romertopf

Jeg havde fået en vild lyst ti gammeldags oksesteg og havde fået på hjernen at den skulle laves i min romertopf eller stegeso (herre grimt navn
Udskæring - Okse Tykkam

Udskæring - Okse Tykkam

Tykkammen er det vi vil kalde en Nakkefilet på Grisen. Oksetykkammen har en god marmorering, med en del fedt lag
Grydestegt oksemellemskært

Grydestegt oksemellemskært

Stegen er vel egentligt også det man kalder gammeldags oksesteg. Det er skåret af tykkammen, og er egentlig ikke det mest møre kød på dyret

Gammeldags oksesteg med brun sovs

1 kg oksekød af tykkam eller bov uden ben. Ca. Lidt fedtstof til bruning. Salt og peber. 2 løg i halve eller kvarte