Skræl kvæderne og skær dem i kvarte. 600 g Kvæder 200 g Sukker 2 dl Vand 4 hele Kardemommefrø 1 lille drys chili efter smag og behag 1/2 tsk vanilie pulver (ikke sukker) 1/2 spsk revet frisk ingefær Saften af en halv citron. Klik for at sende som e-mail til en venDel på FacebookKlik for at dele på LinkedInClick to share on Google+Klik for at dele på Twitter 600 g Kvæder 200 g Sukker
Så det for alvor føles luksuriøst at sætte tænderne i de solmodnede tomater i juli, frilandssalaterne, de friskhøstede æbler i oktober, forårets første nye løg, aspargeserne i maj, efterårets friskplukkede svampe, alle de dejlige bær, kvæderne, blommerne, de saftspændte pærer
Vi har rigtig mange kvæder i år, så der er kogt masser af marmelade. Mine kvæder skulle ikke skrælles, de var fine og bløde, men nogen gange skal kvæderne skrællers - mærk selv efter
Nu har min glasbeholder stået med en kombuchablanding i 14 dage. Det har været spændende at se hvad der skete fra dag til dag og man kan faktisk sagtens se udviklingen
Jeg er blevet helt vild med denne her All Day Tox te. Jeg drikker den om morgenen (og den smager godt. ), når jeg har behov for et boost – ikke nødvendigvis hver dag, men ind imellem og i perioder
I haven har jeg japansk kvæde, som er de små, men på Bazar Fyn faldt jeg over de store kvæder og købte en tre stykker, og af dem, blev der to pænt store glas marmelade og nok kvædebrød til smagsprøver til Jul
4 dl urtethe (jeg brugte grøn the med kvæder)20 g gær1 tsk salt1 dl fint hakkede friske brændenælde skudca 275 g grahamsmelca 275 g hvedemel50 g hørfrøGæren opløses i den afkølede the, fingerlunt