Kvæde opskrifter

Rugbrøds lagkage med kvæde og skyr

Rugbrøds lagkage med kvæde og skyr

Kvæde gele. Syltet kvæde tern, sukker-ristet rugbrød og chokoladegrene. Kvæde gele. Kvæden skrælles og skæres i små i stykker og koges sammen med vand og sukker til de er møre

Sød og spicy kvædechutney

Kvædefrugten er aktuel her i oktober, og den er virkeligt begyndt at vinde frem igen i supermarkeder og hos fx Aarstiderne
Kvædemarmelade

Kvædemarmelade

Kvæden er odltidens guldæble men efterhånden en sjældenhed i de danske haver – måske på grund af sin umiddelbare hårde og beske fremtræden
Det nordiske køkkens bagside – eller hvad?

Det nordiske køkkens bagside – eller hvad?

Så det for alvor føles luksuriøst at sætte tænderne i de solmodnede tomater i juli, frilandssalaterne, de friskhøstede æbler i oktober, forårets første nye løg, aspargeserne i maj, efterårets friskplukkede svampe, alle de dejlige bær, kvæderne, blommerne, de saftspændte pærer
Kombucha med fennikel og vanilje

Kombucha med fennikel og vanilje

En ny portion the og rørsukker er gjort klar til en ny portion og denne gang er det grøn the med kvæde som jeg var så heldig at få i fødselsdagsgave
Kvædemarmelade

Kvædemarmelade

Vi har rigtig mange kvæder i år, så der er kogt masser af marmelade. Mine kvæder skulle ikke skrælles, de var fine og bløde, men nogen gange skal kvæderne skrællers - mærk selv efter
Kombucha

Kombucha

Jeg har lige haft fødselsdag og fik en stor glasbeholder med tappehane af mine børn, så der er klar til en bryg mere som bliver med smag af grøn the og kvæde
Kombucha med brus

Kombucha med brus

Jeg bruger oftest grøn kvæde te som giver en dejlig smag. Min kombucha er begyndt at give brus, ikke som et springvand, men alligevel godt med brus
Tid til te – Mine yndlingsteer

Tid til te – Mine yndlingsteer

Æble kvæde med gojibær, Kaffe & The Huset. Jeg har aldrig været vild med kvædet, men denne med både æble og gojibær er væsentligt bedre end dem, der ikke indeholder gojibær
Kvædemarmelade og kvædebrød

Kvædemarmelade og kvædebrød

I efterårsferien prøvede jeg at lave kvædemarmelade og kvædebrød. I haven har jeg japansk kvæde, som er de små, men på Bazar Fyn faldt jeg over de store kvæder og købte en tre stykker, og af dem, blev der to pænt store glas marmelade og nok kvædebrød til smagsprøver til Jul
Favorit And Nr. 1.

Favorit And Nr. 1.

Server de brunede kartofler og brun sovs til anden, sammen med rødkål, en ekstraordinær salat, eventuelt hvide kartofler og syltede kvæder
Grahamsboller med brændenælde

Grahamsboller med brændenælde

4 dl urtethe (jeg brugte grøn the med kvæder)20 g gær1 tsk salt1 dl fint hakkede friske brændenælde skudca 275 g grahamsmelca 275 g hvedemel50 g hørfrøGæren opløses i den afkølede the, fingerlunt

Årets nytårs menu!

Moussen blev serveret med en kvæde-kompot på en bund af salat og med rugbrødsknas og hjemmebagt brød til