Tilsæt derefter rapsolie, sukker, salt, hvedemelet medfuldkorn, rugmel og groft rugmel. For at vi kan sove lidt ekstra, er det helt perfekt med en omgang koldthævet boller som kan stå natten over
Og nåeh ja, så er det jo koldhævet, hvilket jeg kun bliver mere og mere afhængig af, jo flere gange jeg har succes med det, og dette må siges at være endnu en af dem
Dette virker dog bedst hvis dejen IKKE er koldhævet. Det er stadig januar og dermed fokus på det lidt sundere brød, så jeg er blevet inspireret af en opskrift på et brød der indeholder øl, olie, malt og lavet på en fordej som indeholder skyr
Smør rugbrødmed smør og læg strimlet kinakål i et af hjørnerne. Røget laks med peberrodsdressing. Flyt makrellen over på brødet, pynt med asparges og kapers
Nogle tænker måske"spiser hun aldrig brød". Først en Powerhavregrød med grøn te. Faktisk vil jeg nu sætte over til nogle dejlige fuldkorns boller, nu det er weekend, så dejen kan koldhæve hele natten i køleskabet
Jeg er meget glad for brød og boller med rug- og hvedekerner. Fuldkornsbollermed skårne rugkerner. Pensel bollerne med mælk og drys eventuelt lidt havregryn over
Drys brødenemed mel, eller sprøjt dem med vand og sæt dem i ovnen. Denne opskrift kan varieres på forskellige måder, så fortvivl ikke hvis den opskrift jeg kommer med her i starten ikke lige er hvordan du normalt bager
Som jeg startede med at skrive, så er dette brød ikke lige det første man bør kaste sig over hvis man gerne vil være hjemmebager, da man bør have noget erfaring i at arbejde med dej, så man kan se om det er hævet nok og ikke mindst omkring opstramning, at man får det gjort det ordentligt