Torsk i savoy med beurreblanc sauce6 store blade fra et savojkål600 gr torskefilet6 tsk grov dijonsennep2 dl hvidvin1 dl vandBeurre blanc1 stort skalotteløg1 dl hvidvinseddike5 dl hvidvin500 gr koldt smørSalt og peber1 bundt dildFjern stokken i bladene. Skær torskefileten ud i 6 lige store stykker. 600 gr torskefilet. 500 gr koldt smør
Pisk lidt efter lidt kolde smørtern i, til saucen har den ønskede konsistens. Torsken steges blot på en varm pande, til den næsten er hvid hele vejen igennem (det kan man sagtens se på siden af den, mens den hygger sig på panden)
Torsken skylles under koldt vand og duppes tør. med kold cremefraiche dressing. Torsken skæres i portionsstykker og steges på panden med halvt smør og olie
Skyl et stykke sammenkrøllet bagepapir under den kolde hane. Da jeg en sen eftermiddag kom forbi det lokale supermarked vidste jeg på forhånd at aftens menu stod på torskefilet og så ”et eller andet med nogle porre”
hvidvinsdampede torsk, blev denne top saftige mørbrad serveret til nytårsaften. 50 g kold smør. 10 g kold smør i sovsen og pisk forsigtigt smøren rundt i sovsen. 50 g kold smør
Bland dressingen, skyld jordskokkerne i koldt vand og vend dem i dressingen. Det er mit vinteryndlingstilbehør til bagt torsk og rodfrugter, men man kan faktisk sætte salaten til alle slags retter
For mig, der er vokset op med kogt torsk og senere gerne spiser en god, rød steg, er sådan en nytårsmiddag med skinke og spinat meget anderledes, men når man først har smagt retten, er man ikke i tvivl om, hvorfor den er så højt elsket