En blød og lækker, svampet kage med revne æblerog revet marcipan. Bondemanden var lige kommet ind fra fyrrummet med de aller-, allersidste af vores Belle de Boskoop æbler, så der måtte æbler i
Dejen til sneglene er forholdvis simpel, men så er de fyldt masser af remonce, hvor jeg har vendt godt med revne æblerogmarcipan i, der gør sneglene fugtige og får fyldet til at fylde mere – helt perfekt til brunch, eftermiddagskaffe eller som et sødt indslag om aftenen
Put fyldet i æblerne, sæt dem i et ovnfastfad og pensl dem gerne med smeltet smør. Skær kernehuset ud af æblerneog skær en skive af bunden for de står stabilt
- med knasende ydre og blødt indre Så der er lidt cookie over den, men alligevel ikke helt. Du kan naturligvis komme mere elle rmindre papaya i, eller du kan udskifte den med en helt anden frugt
En pikant smag af vanilje og lidt sprøde mandler er med til at forsøde æblemosen, som jeg lægger sammen med knuste marcipanmakroner, i stedet for den klassiske æblekagerasp
Jeg kan efter i dag konstatere, at jeg har rygrad som en regnorm, når det kommer til kager. Jeg havde ellers lavet en aftale med mig selv om, at der ingen søde sager var før weekenden - men så var det, at jeg fandt en opskrift på en æblekage, som meget belejligt kunne bruges til at udrydde et par æbler ude i køkkenet, og så har jeg ikke kunnet tænke på andet resten af dagen
Jeg har lavet den kage før medæblerog kanel (se opskrift her), og det er altså en favorit, så jeg tænkte, at man kunne bytte æblerog kanel ud med rabarber ogmarcipan - og det fungerede skam ret godt