Man skal bruge en blanding af kartofler, gulerødder, pastinakker, jordskokker – eller hvad man nu har og har lyst til - skåret i små tern og kogt næsten møre
En pose gulerødder, en med pastinakker eller persillerod, en selleri, et bundt porrer, en pose jordskokker (det er i øvrigt mosegrise, der æder mine i haven - små slyngler – må flytte bedet næste år)
SmørSkræl kartofler og børst jordskokker rene og skær begge dele i tynde skiver. 250 g kartofler500g jordskokker3 fed hvidløgSalt –peber1 tsk. Bag gratinen ved 180 grader varmluft i 40 minutter. Der kan drysses revet ost på, som gratineres med de sidste 10 minutterEr du ikke så vild med hvidløg, så brug oregano eller timian i stedet for
De var ret gode til de kogte kartofler og de stegte jordskokker. - EfterårsmiddagJeg elsker porre, de er gode i suppe, stegte panden, i madtærte, i gratin osv
Mad og have
Denne jordskokkegratin, kunne også være en gratin med en anden grønsag. Vask og hak jordskokkerne i skiver
Jordskokkegratinen er inspirerert af Det Lille koekken, som havde en opskrift på denne dejlige gratin - jeg føjede så lige lidt forårsløg i skiver til og lidt smuldret hønseboullionterning -uhmm den smagte dejligt