Jeg er vokset op med hummus. Min bonusmor er fra Libanon, og der er derfor altid blevet serveret hummus i rigelige mængder for mig - og selvfølgelig altid af bedste arabiske kvalitet (
Jeg spiste min hummus sammen med gulerods- og agurkestave. Derudover passer hummus også glimrende til både kød, fisk, fjerkræ og vegetarretter og kan også spises ovenpå brød eller knækbrød som et mellemmåltid
Men som regel er basis kikærtemos med tahin og det gælder også denne lækre ret. Efterhånden er hummus begrebet blevet gradbøjet en hel del i mit køkken…
Hummus er det arabiske ord for kikærter, og derfor hedder retten selvsagt ikke hummus på arabisk, den hedder “hummus bi tahina”, hvilket betyder kikærter med tahin
Rør tahin og presset hvidløg i humussen og tilsæt broccolien. fuldkornshummus. Hummus af perlerug er dejlig som frokostret eller som hovedret sammen med en fyldig salat som fx en kartoffelsalat
tahin. Fordel hummus i to plastikbøtter eller på to tallerkener sammen med brødet. Læg kikærter, persille, hvidløg, spidskommen, tahin, olie, citronsaft, salt og peber i en blender eller minihakker og blend til en tyk men glat masse
Det var først noget, jeg kom i hjemmelavet hummus, og derefter opdagede jeg det som tahindressing, der giver den lækreste cremede, nøddeagtige twist til salater