Glutenfri brød med quinoa opskrifter

Glutenfri quinoa boller – perfekte til madpakken!

Glutenfri quinoa boller – perfekte til madpakken!

Blend havregryn til mel og bland med quiona, æg, salt, Fiberhusk og skyr. Bollerne er rige på gode naturligt glutenfri kulhydrater, indeholder masser af proteiner og nemme at smække i tasken på lange dage
Chili cin carne med sort quinoa

Chili cin carne med sort quinoa

Vi spiste dette Glutenfrigrydebrødmed majsmel til som mest af alt minder om chiabatta brød. Smag til og nyd en tallerken rygende varm chili cin carne med et drys persille og et stykke lækkert brød

FODMAP Does & Donts

Rugmel, hvedemel, bygmle, durummel, emmermel, glutenfri mel. Jeg spiser dagligt rugbrød, groft brød og masser af fiberholdige grøntsager
Kend dine kulhydrater

Kend dine kulhydrater

Ris (brune eller vilde), quinoa og bønner er en god kilde til glutenfri kulhydrater med masser af næring
Semper LantbrödsMix

Semper LantbrödsMix

Det færdige resultat er et super lækkert og saftig brød, med den rette konsistens og smag, den ligger måske lidt til den salte side, men det vil de fleste nok ikke bide mærke i, da vi er en nation af salt glade mennesker
Glutenfrie-, mælkefrie- og sukkerfrie boller

Glutenfrie-, mælkefrie- og sukkerfrie boller

Problemet medglutenfri mel-typer er at de ikke er særligt fiberholdige, så det er vigtigt, synes jeg, at tilsætte ekstra fibre og så bliver glutenfritbrød hurtigt tørt, så man skal virkelig passe på, at dejen ikke er for tør
Glutenfri `rugbrød`

Glutenfri `rugbrød`

Jeg synes ellers at glutenfritbrød (medmindre det er kage eller muffins) ofte er meget kedelig i smagen og meget `grødagtig`

Glutenfri Amaranthboller

blandt andet Powerbrødet, bradepandebrødmed spinat og med squash og soltørrede tomater. Jeg har de sidste mange måneder bagt en del glutenfritbrød
Glutenfrie falafler

Glutenfrie falafler

Hvis det skal bruges til pitabrød, kan du evt. til pitabrød m. 50g skyllet og kogt quinoa (25g i tørvægt). Kikærterne har stået i brød i 10-12 timer, koges derefter i
Groft, glutenfrit ”rugbrød”

Groft, glutenfrit ”rugbrød”

Video på Youtube med Groft, glutenfrit "Rugbrød" eller se længere nede på siden. brødform eller med bagepapir i
Rødbedeboller med timian

Rødbedeboller med timian

Start med det glutenfri og reguler mængden af speltmel alt efter hvor klistret en dej, du ønsker.  Jeg koldhæver stort set altid mit brød, da jeg synes det giver den bedste smag, og så synes jeg, det er så dejligt at stå op til friskbagte boller