Gammelt brød opskrifter

Chiaboller

Chiaboller

Navnet Chia er et gammelt indiansk navn og betyder styrke. Dejen bruger jeg også til madbrød når vi griller,- her pensles de med olie og drysses med favorit krydderier og groft salt
Hvidløgssuppe

Hvidløgssuppe

Det betyder ikke noget, at det er et par dage gammelt. Brug et surdejsbrød i stedet. Rist brødternene på en tør pande, til de begynder at blive mørke
Nem fransk løgsuppe med kartofler

Nem fransk løgsuppe med kartofler

Sever retten med gammelt/ristetbrød og revet ost oven på. 1 skive gammelt hvidt brød, eller bolle, ristet - til hver portion
Marokkansk mandel-appelsinkage

Marokkansk mandel-appelsinkage

45 gram gammeltbrød. Kagen. 200 gram sukker. 150 gram mandler. 1½ tsk bagepulver. Skal af 3 appelsiner. Skal af 2 citroner
Græske frikadeller

Græske frikadeller

Jeg har kigget lidt i nogle traditionelle, græske opskriftsbøger – tre forskellige – og ingen af deres opskrifter på græske frikadeller indeholder fetaost … Til gengæld indeholder de opblødet og -vredet ”gammeltbrød
Øllebrød

Øllebrød

Nogle elsker øllebrød, andre hader øllebrød. Jeg har aldrig prøvet, at længes efter øllebrød, men jeg kan godt spise det, hvis jeg absolut skal
Receptionsmad og spaghetti med kødsovs

Receptionsmad og spaghetti med kødsovs

Så sidst på dagen var jeg træt som et gammelt trækdyr. Bage brød, kager og knækbrød til osten. Man skal regne hævetid ud – lægge dejen tidsforskudt, så den kommer i ovnen lige på det rigtige tidspunkt, og ikke står og er klar, mens noget andet ikke er færdigt, mens man lige bager omgang knækbrød eller forbager en tærtebund ind imellem og så videre
ITALIENSKE PITASANDWICH

ITALIENSKE PITASANDWICH

Lækre og nemme sommersandwich med og uden kødSad for nylig i et venteværelse, hvor jeg stødte på disse lækre pitasandwich i et gammelt nr

Oplev Italiens legendariske markeder

Og så er der alt det, som vist i grunden ikke på nogen måde kan kaldes antikt, ja ikke engang gammelt, som fx et “mini-outlet” for hatte

Croutoner/brødterninger

Jeg forsøgte mig med dem og har ikke købt dem siden, for HOLD DA OP en forskel på noget så simpelt som brødtern man bager i ovnen
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Vi ender altid med at have lidt hårdt gammeltrugbrød, som ingen gider spise og så køber vi et nyt i stedet