Man kan altså spise alle mulige lækre sager, uden at få dårlig samvittighed over det hvide (og kedelige) franskbrød som ligger under vores fiskefilet eller sild
Til opskriften har jeg brugt min egen franskbrød surdej, som du nemt kan lave selv (opskrift fx hos Meyers eller på andre sites) eller også købe den færdiglavet hos diverse bagere)
Resultatet er blevet mindst lige så godt som medfranskbrødet, så det var et vellykket forsøg. En af mine absolutte favoritter her på bloggen er opskriften på gulerodsfranskbrød, så da jeg idag skulle bage nogle lækre boller, fik jeg en idé
Tilsæt salt, gulerod, havregryn og solsikkekerner. 60 g solsikkekerner. Form dejen til et franskbrød, kom det på en bageplade, eller smør en franskbrødsformmed smør/olie og drys let med mel, lad brødet efterhæve i 30 min. Lav 3 snit i brødet med en skarp kniv, og pensl det med vand. 60 g solsikkekerner
Som regel bager jeg boller, men denne gang blev jeg opfordret til at bage et franskbrød. Så indimellem bliver der bagt – eller faktisk ofte, da jeg også godt kan lide at sende det hjemmebagte brød med Silas i børnehaven
Det gode ved denne opskrift er, at de både kan bruges som sandwichbrød, boller og franskbrød. Bland derefter både vandet og solsikkekernerne i en skål med gær og ylette