I dette focacciabrød, er noget af det lyse hvedemel blev erstattet med grovere mel. På min liste over små hverdagsglæder står nybagt brød i alle afskygninger
Så derfor i dag en opskrift på et sprødt og saftigt italiensk brød. Focaccia. Et madbrød, der gør sig godt som tilbehør, som sandwichbrød eller bare til et lille glas i utide
Focaccia er opprindelig et helt lyst brød laget på vanlig hvete eller durumhvete. Jeg pleier allikevel å bruke litt forskjellige melsorter i dette brødet
Det her brød er fuldstændig fantastik. Stik huller i brødet og fordel dine krydderier over brødet. Drys lidt olie udover hele brødet (Bruger du tangpesto, skal der ikke olie på)
Olien er den ingrediens, der gør focaccia til focaccia og ikke brød. Det flade brød er kendt som en specialitet fra Ligurien, især området omkring Genova
Brødet er et stort focacciamadbrød, drysset med salt og tørret oregano, og passer derfor perfekt til pastasalaten som et salt indslag med samme smagsnuancer, da oregano også indgår som et af krydderierne i dressingen til pastasalaten
Brug fingrene til at trykke små fordybninger ned i dejen (som når man bager focaccia). Jeg har aldrig syntes, det var så tiltalende med brød med kanelsnask på, men efter at have prøvet at bage og spise den her brunsviger, har det gjort den holdning til skamme
Så… brød på halvanden time. Og så hvidløgsfocaccia. Dette indlæg blev udgivet i Bagværk, Fisk, Lidt af hvert, Opskrifter, Pasta og tagget focaccia, hvidløgsfocaccia, Opskrifter, pastasalat, rejer