Disse bøffer er lige egnede som middagsret og som pålæg til madpakken – eller som fyld i enburger. Nu hvor varmenvender tilbage, er det godt at have en kold suppe på programmet
Hæld halvdelen af melet i skålen og rør det godtsammen. kulhydrat, protein og det gode fedt. I samarbejde med JensensBøfhus har jeg eksperimenteret med produkterne fra JensensKøkken
Hemmeligheden ved engodburger er først og fremmest at bøffen ikke bliver tør, dette undgår amerikanerne ved at blande kødet lidt ligesom vi laver frikadeller
For at lave burgeren her, skal du bruge en stor avokado som du deler i to (den fungere som burgerbolle), i burgeren skal du selvfølgelig bare bruge de ting som du godt kan lide, i min her er der sukkerærter, agurk, spinatblade, cheddar ost på bøffen og mozzarella
På enanden pande steges først bøfferne som lægges tid side og holdes varme. Når det hele begynder at være klart flækkes burgerbollerne og ristes i ovnen
Det giver engod, jævn stegflade og en bedre stegeskorpe. En traditionel burger, hamburger, bøfsandwich er en overskåret bolle med enbøf af hakket oksekød – med en masse tilsætningsstoffer, med mindre du laver den selv – salat, løg – rå eller ristede – tomater og agurkesalat samt sennep og ketchup
Egentlig er jeg lidt af den opfattelse, at enburger skal bestå af en blød bolle (ikke de der rugboller, som skærer ganen op på en), enbøf af godt kød (ikke kylling eller andet mærkeligt), en skive god cheddar (ikke det der smelteost, som ligger pakket skivevis i plastic), lidt ketchup (endelig ikke for meget, for jeg er ikke så stor fan af ketchup) og lidt syltede agurker (ikke de selvdøde fra Netto, men nogle gode af slagsen)
Smør brødet med lidt god mayonnaise (gerne aïoli), læg engod håndfuld salat på, engodbøf (eller vegetarbøf, kylling eller fisk) og så en stor skefuld rataouille
Den var ikke god, så brug den her i stedet for. Anret bøfferne på enburgerbolle smurt med lidt hjemmelavet hvidløgsmayo, friske tomatskiver, frisk agurk, salat, avocado og løgringe
Herudover er hjemmelavet tofu super godt til hjemmelavet sushi – især hvis det lige bliver smurt ind i lidt tamari Du kan også bruge den til tofu scramble, hvilket er perfekt til hjemmelavet brunch