Pisk kartoflen til mos sammen med flødeosten og cremefraiche. Jeg kan rigtig godt lide amerikansk mad og da jeg prøvede disse fyldte bagekartofler, fik jeg endnu en favorit
1 kg kartofler (små nye skåret i halve, eller som her store bagekartofler skåret i grove fritter. 2 dl cremefraiche (jeg bruger gerne Thise 18%). 1 kg kartofler (små nye skåret i halve, eller som her store bagekartofler skåret i grove fritter. 2 dl cremefraiche (jeg bruger gerne Thise 18%)
Fordel cremefraiche ovenpå og skær osten tværs igennem, så du får to store stykker. 6 bagekartofler. 4 spsk cremefraiche. 6 bagekartofler. 4 spsk cremefraiche
Hvis man laver bagekartofler, betyder det ikke noget om man laver 4 eller 8. 4 bagekartofler fra dagen før. 2 spsk cremefraiche. 4 bagekartofler fra dagen før. 2 spsk cremefraiche
Til bagekartoflerne laves en dressing af cremefraiche, citronsaft, persille, salt og peber. Hvis man laver bagekartofler til, kan man med fordel bage dobbelt så mange som man skal bruge - så kan man lave fyldte bagekartofler dagen efter
2-3 modne avocadoer2-3 modne tomater4 røde chilier2 agurker22 forårsløg2 skalotteløg1 rød peberfrugt2 store bagekartofler1 bakke blåbær15 passionsfrugter1 krukke frisk koriander1 krukke timian1 krukke mynte1 limefrugtMejeri- og ferskvarer. 1 pose revet cheddar (alternativ et helt stykke, som du selv river)1 bæger cremefraiche 18%1/4 l piskefløde½ l sødmælk1 pk smør1 bakke ægKolonialvarer. Guacamole2-3 modne avocadoer2-3 modne udkernede tomater2 røde udkernede chilipebre1 håndfuld forårsløg1 håndfuld frisk korianderHavsaltfriskværnet sort peberSaften fra en halv limefrugt1) Kom avocado, tomater, chilipebre, koriander og forårsløg i en foodprocessor eller blender og mix (jeg foretrækker min guacamole lidt grov i det, og kører derfor ikke blandingen alt for hårdt, men det er naturligvis en smagssag)2) Smag til med havsalt, friskvkævrnet sort peber og saften fra den halve limefrugtTortillas med fyld2-3 håndfulde revet cheddar2 forårsløg skåret fine2 håndfulde friske hakkedekoriander1 rød udkernet og finthakket peberfrugt1-2 røde udkernede finthakkede chiliepebre 1 pose mexicanske tortillas1 bæger cremefraiche 18%1) Bland fyldet, og kom en god håndfuld mellem to tortillas (alt efter hvor store tortillasen er)2) Varm en slip-let pande op og kom en lille smule olie på. 3) Server med guacamolen og cremefraicheFilet af dådyr med syltede løg, abrikosgelé kartoffelpuré, blåbær og fondantMums. 4 fileter af rådyr (eller en steg, som skæres ud)olivenolie2 skalotteløg1 dl hvid balsamicoeddike130 g sukker100 g tørrede abrikoser2 blade husblas2 bagekartofler100 g mandler50 g smørblåbærtimian 1) Abrikoserne kommes i en gryde med 50 g sukker og vand, så det dækker. Når massen er stivnet, kan den skæres ud i geléstykker5) Skræl bagekartoflerne. 2 store bagekartofler. 2 bagekartofler
Blend gorgonzola med cremefraiche til en flydende dressing. olivenolie Salt og peber 2 bagekartofler 150 g bacon i tern 2 pærer 50 g valnødder ½ bakke babyleaves. 100 g gorgonzola ½ dl cremefraiche