Langtidsstegt oksefilet med bagt kartoffel og spidskålssalat
livsstil.tv2.dk
livsstil.tv2.dk
  • Vurder denne opskrift!
  • Din vurdering
Samlet vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 600 g oksefilet
  • 1 timian
  • 1100 g smør
  • 13 fed hvidløg
  • 1 olie
  • 1 salt
  • 11 l god oksefond
  • 11 stk. skalotteløg
  • 12 ds. hvidløg
  • 11 stk. porre
  • 11 stk. rødløg
  • 150 g timian
  • 12 stk. tomat
  • 11 dl rødvins balsamico
  • 1 persillestilke (gem bladene til marinerede spidskål)
  • 1 neutral olie
  • 170 g smør
  • 14 store bagekartofler
  • 14 spsk. groft salt til at sætte bagekartoflerne i
  • 1200 g revet vesterhavsost eller anden hård ost
  • 11 stk. økocitron
  • 12 stk. skalotteløg
  • 150 g smør
  • 11 fed hvidløg
  • 150 g creme fraiche 18%
  • 150 g hakket persille
  • 11 stk. muskatnød
  • 11 stk. spidskål
  • 12 spsk. ponzu
  • 11 bdt. persille, gem stilkene til sauce
  • 125 g ingefær
  • 11 spsk. chum chum (chili)LANGTIDSSTEGT OKSEFILET: Kødet ordnes ved at skære senen fra.
  • 1 Kødet brunes på en varm pand med neutral olie.
  • 1 Brun kødet godt af hele vejen rundt.
  • 1 Kom smør, timian og hvidløg på panden, og vend kødet rundt i smør og urter.
  • 1 Læg kødet på en rist med en bradepande under.
  • 1 Langtidssteg kødet ved 60 grader i 4 timer.
  • 1 SAUCE: Løg og hvidløg pilles og skæres groft.
  • 1 Skær toppen af porren, så kun det hvide er tilbage, og skær det i ringe.
  • 1 Tomaterne skæres i kvarte.
  • 1 Rist det hele godt af i en gryde, kom hvidløg og timian ved.
  • 1 Kom rødvinsbalsamico på, og lad det simre et par minutter, kom derefter fond på og lad det koge ind, til der er en ½ l tilbage.
  • 1 Sigt fonden, og smag den til med salt og peber, og pisk smør i.
  • 1 BAGEKARTOFFEL MED VESTERHAVSOST: Vask bagekartoflerne godt, læg 4 skefulde groft salt på bagepapir i et ildfast fad, og læg bagekartoflerne på saltet.
  • 1 De bages ved 200 grader i 1 time. Tjek om kartoflen er færdig ved at stikke en kødnål ind i kartoflen. Hvis ikke de er færdige, så giv dem lidt mere tid i ovnen.
  • 1 Skalotteløg og hvidløg skæres fint.
  • 1 Når kartoflerne er bagt færdige, så skæres de forsigtigt op, og indmaden skrabes ud uden at ødelægge skallen for meget.
  • 1 Bland kartoflen med skalotteløg, lidt hvidløg, persille, revet citronskal, creme fraiche, smør og revet ost.
  • 1 Smag til med salt og muskatnød.
  • 1 Kom kartoffelmassen tilbage i kartoffelskallerne, og varm dem ved 180 grader i 10 min.
  • 1 SPIDSKÅLSSALAT: Spidskålen kvartes og skæres fint, den vaskes og dryppes godt af for vand.
  • 1 Kom kålen i en skål, kom ponzu, Chum Chum, skal af citron, hakket persille, fint hakket hvidløg og revet ingefær ved og bland det hele godt sammen.
  • 1 Lad det marinere 30 min.

Instruktioner

Kommentarer

Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.