1 salt
til drysPommes frites Skræl bagekartoflerne og skær dem i pommes frites-størrelse (som du ønsker dem). Husk at skære dem ensartet, således at de tilberedes ens i frituren.Skyl de udskårne pommes frites under rindende vand, indtil vandet er klart.Kom dem i kogende vand tilsat 1-2 dl eddike, og lad dem koge i min. 20 minutter, indtil de begynder at flække (så kan olien komme ind i dem i frituren). Imens dine pommes frites koger rengøres muslingerne (se nedenfor).Når pomfritterne har kogt, tages de op og stilles i køleskabet (jo længere tid jo bedre). De må gerne blive helt kolde, men hvis ikke du har tid til det går det nok.Hæld fritureolie i din frituregryde eller i en almindelig gryde ( og varm den op til 190 grader. Friter pommes friterne ad flere omgange til de er gyldenbrune og lækre sprøde. Drys dem godt med salt.
Dyppelse Rør blåskimmelost sammen med creme fraiche og sennep, indtil det er en ensartet masse. Rør en mayonnaise ved at piske æggeblomme, lidt sennep og saften af en citron sammen. Tilsæt herefter solsikkeolie lidt ad gangen, under konstant piskning, indtil du har en passende konsistens. Rør blandingen med blåskimmelost i og smag til med presset hvidløg, salt, peber og evt. mere citronsaft.
BlåmuslingerSkrub muslingerne grundigt og fjern ”skægget” fra skallerne med en alm. spisekniv. Hvis en musling er åben, så giv den et bank mod køkkenbordet: Hvis den lukker sig, kan den bruges, hvis ikke SKAL den kasseres.Hak løg, hvidløg og porre i tynde skiver og fine tern. Snit timian fint.Kom grøntsagerne og timian i en stor gryde, og lad grøntsagerne stege blanke i olivenolie. Tilsæt herefter lidt snaps og flamberer grønsagerne (husk at slukke emhætten). Efter flambering tilsættes hvidvin. Når hvidvinen koger tilsættes muslingerne, og der lægges låg på gryden. Lad dem dampe i 5 minutter - ryst gerne gryden efter ca. 3 minutter, men lad låget blive på. De sidse 3 sekunder sniger du 1 dl dobbelt fløde ned til muslingerne og gryden tages af varmen.Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig efter dampning (regn med at der skal kasseres flere end du tror). Tilsæt finthakket persille til allersidst. Anret pomfritter, dyppelse og muslinger pænt og så er det bare at tage for sig. Brug bare fingrene - det bidrager til hyggen.
Så frem med kniven og strygestålet, og skær dine egne pommesfrites – eller på godt dansk. Hæld olien over dem, og drys med citronskal og fennikelfrø – andre krydderier eller smagsstoffer kan også anvendes helt efter smag – og bland
Kom bagepapir på en plade og smør den med olie, bland kartoflerne med olie, parmesan, finthakket hvidløg, timian, salt og peber og fordel dem i et enkelt lag på bagepladen
Økologiske kartofler med skræl. Du kan selvfølgelig sagtens tilberede kartoflerne fedtfri som både eller “rigtige” pommesfrites, men prøv også min metode som beskrevet herunder, det er smadder lækkert
I. n. d. r. ø. m. e. l. s. f. a. t. u. p. k. P. o. i. v. g. b. å. æ. D. h. S. ,. j. y. -. F. x. V. O. A. L. T. (. J. E. K. R. ). c. M. z. B. H. 1. 8. 0. 4. 5. ½. *. N. U. C
Dette er faktisk ikke helt en pommesfrites, men mere en form for crouton, men, men, men sådan nogle smager da også dejligt med ketchup, mayo og hjemmelavet guacamole og måske en lille bøf til
Læg stavene i en bageform og dryp med olivenolie. Skræl kartoflerne og skær dem i stave. Pommesfrites stegt i ovnen er en genial måde at tilberede kartofler på – ikke mindst hvis man skal tælle kalorier
Og NU er der så friskkogtepommesfrites, som lige skal drysses med salt inden servering. Jeg foretog hele proceduren i en almindelig gryde med friture olie og puha det var en langsommelig process - jeg ved ikke om det vil gå hurtigere i en friturekoger, men sådan en ejer jeg ikke
Tør kartoflerne af i en rent viskestykke, og vend dem herefter med citronsaft og krydderier i en skål – masser krydderierne ind i kartoflerne med hænderne
M. u. m. s. f. o. r. e. n. l. æ. k. b. i. a. ø. d. g. t. D. ,. -. å. v. J. y. c. j. Ø. (. 4. p. ). 1. ½. 2. 5. 0. 3. h. L. S. H. K. N. 6. 7. 8. 9. B. P. T. F
En lækker, mør, grillet mørbradbøf serveret med de skønneste, sprøde hjemmelavede pommesfrites. Når de er brune og sprøde tages de op med en hulsi på en tallerken med fedtsugende papir
Kartoflerne vendes med olie og krydderier. Dette er dog ikke helt sandt, da begge dele er blevet lavet i mit køkken, men ingen tvivl om, at inspirationen stammer derfra
De sprøde pommesfrites krydres med salt eller krydderier efter ønske og serveres straks. Herhjemme elsker vi at kunne hygge os med en god bøf med pomfritter, især hvis de er super lækre sprøde og hjemmelavede
Hvis du ønsker dine Pommes Anna skal have lidt mere smag og personlighed, kan du krydre smørret med eksempelvis tørret rosmarin, timian eller anden krydderurt du synes om
Men jeg meget tilfreds med min egen udgave, og vi har faktisk spist dem to dage i træk herhjemme nu. For et stykke tid siden var jeg i Skallerup Resort, og der fik vi serveret en omgang af disse sunde pommesfrites til en af vores hjemmelavede middage
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.