Brød speltmel og grahamsmel opskrifter

Våd surdej til lyst brød

Våd surdej til lyst brød

Surdejen er mest kendt for, at være det hævemiddel man bager rugbrød med frem for gær, men en surdej kan sagtens bruges til lyst brødogså
Havregrynsboller

Havregrynsboller

Hjemmebagt brød er en oplagt start på morgener i december måned. Tilføj salt, allehånde havregryn, hørfrø, solsikkerkerner, grahamsmel, speltmelog
Spinatbagels

Spinatbagels

Lad brødene hæve på bageplader med bagepapir i ca. Skyl spinaten godt og damp den i en gryde i det vand som hænger ved
Fuldorns Focaccia med Tang og Pesto

Fuldorns Focaccia med Tang og Pesto

Stik huller i brødetog fordel dine krydderier over brødet. Det her brød er fuldstændig fantastik. Tilsæt grahamsmelog rør det godt sammen
Fuldkorns Focaccia med Tangpesto

Fuldkorns Focaccia med Tangpesto

- Selve focaccia'en er lavet primær på fuldkornsmel, og indeholder italienske melsorter, for at give den bedste konsistens til brødet
Grøntsagsfyldte brød

Grøntsagsfyldte brød

hvedemel eller speltmel. Brødene er rigtig gode til supper, til mellemmåltider, med i madpakken og som en del af en middag
Et pebret Brød

Et pebret Brød

hvede eller speltmel. Ælt dejen igennem og form dejen til et brød der sættes på en bageplade. Rør gæren ud i vand og mælk
Nøddeboller

Nøddeboller

Nødder i brød - smager dejligt.   Speltmel eller hvedemel Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt olie, salt, hakkede nøddekerner, det grove mel og til sidste så meget spelt eller hvedemel at dejen kan æltes
Christiania Boller

Christiania Boller

Navnet på bollerne kommer af, at jeg har taget en opskrift med Christiania brød, og har jeg lavet den om til lækre, bløde, knasende boller med anis, hørfrø, kommen, birkes og drysset dem med skoldet knækket rug
Langtidshævet Kærnemælksboller

Langtidshævet Kærnemælksboller

Herefter tilsættes den grove mel, som både kan være grahamsmel eller groft speltmel. Sol, sommer og ferie
Brydebrød med ost og birkes

Brydebrød med ost og birkes

grahamsspeltmel eller grahamsmel. hvedemel eller speltmel. Tilsæt ost, salt, purløg, rugkerner, grahamsmelog det meste af hvedemelet
Grovt bananbrød uden sukker

Grovt bananbrød uden sukker

 Foruden sukker prøver jeg at undgå hvidt mel, så jeg har brugt rugmel, grahamsmelog spelt, men meltyperne kan man selv bestemme
weekend og brødbagning

weekend og brødbagning

Tilsæt grahamsmelogemmer/speltmel. Det er ret nemt og hurtigt at lave brødet -mens det hæver kan man jo lave lige det man har lyst til