Bouillabaisse opskrifter

Restaurant The Lodge i Vejle

Restaurant The Lodge i Vejle

Hovedretterne stod på Bøf Bearnaisse, bouillabaisse og mit eget indslag der var stegt rødtunge med perlebyg og grønne bønner
Suppe

Suppe

Supper har fra gammel tid hørt til hverdagsmaden som eneste ret, især de supper, hvor kød, fisk, fjerkræ og grøntsager spises sammen med suppen, fx hønsekødsuppe, grønkålssuppe og bouillabaisse

Safran og når du bliver røvrendt

Men når du så har været heldig og fået købt rigtig safran, så kan du bruge det til fx en spansk paella eller til den franske fiskesuppe bouillabaisse

Bouillabaisse med fisk, skaldyr og Rouille

1 liter let fiskebouillon 1 kg jomfruhummer evt. med hoved (kan bruges til bouillonen) 2 levende krabber 600 gram ren filet af forskellige fisk såsom torskefisk, havtaske, rødfisk, slethvar etc

B

bouillabaisse (BOO-yuh-BAYS or Boo-yuh-BAYS) - The name probably derives from the French phrase bouillepeis, meaning "bubble of fish