Æbletærter, æblekagemed smuldredej, æblekager i formkager – alle sammen bagt. Hvis du siger æblekage, så siger jeg god, gammeldags, dansk æblekage – for jeg har ikke oplevet den slags æblekage andre steder end i Danmark, altså RIGTIG æblekage
Nu har æblerne stået køligt et par dag – så i går skulle de skrælles og min plan var, at koge en stor gryde æblemos, som igen skulle blive til en lækker æblekagemed makroner, rasp, flødeskum og ribsgelé
Jeg er vild medæblekage, men jeg kan også godt lide, når man kan gøre noget mere ved den. Denne æblekage har et frisk pift af appelsin, lakrids og vanilje, så bliver den ikke så tung og lakridsen er ikke kraftig, men runder smagen af
En lækker og frisk æblekage der blev serveret til eftermiddagskaffen i weekenden. Når æblemosen og toppingen er afkølet, lægges æblemos, creme lagvis og afsluttes med topping på toppen
Hæld æblekageraspen op i en lille pande med smørret og rist det under “omrøring”. Jeg har altid været vild med den og laver den hvert år, på næsten samme tidspunkt om året
Den anden dag bagte jeg denne dejlige æblekagemed marcipan, laktosefri selvfølelig. Heri er dejen blot ikke en ‘pandekagedej’, men i stedet en lækker, blød dej, som er fyldt med marcipan og æblemos
Æblerne kan bruges til det meste og en stor del af dem bliver brugt til friskpresset æblemost, nogle bliver brugt til forskellige kager og andre igen til marmelade
Hvilken herlighed, og manden havde skrællet en hel grydefuld, så der både er til grød, mos og måske og fryseren til dejlig æblekage på en kold vinterdag
Når æblerne er møre, skal de moses til en grov æblemos. Vi fik lavet glutenfri kokos-æblekage, pæretrifli med knas og skum (som May har delt opskriften på her), creme bruleé og tarteletter
Det er bare græskarkage som gammeldags æblekage, men med græskarmos i stedet for æblemos. eks står og har lavet græskarhoveder med en flok børn, og det er derfor, man er kommet forbi opskriften her
Overnight oats a la æblekagemedæblemos, chiafrø og kanel. I forbindelse med den årlige begivenhed på de sociale medier Marts medMedfølelse, blev jeg spurgt af foreningen Mad medMedfølelse, om jeg ville lave en madplan
En pikant smag af vanilje og lidt sprøde mandler er med til at forsøde æblemosen, som jeg lægger sammen med knuste marcipanmakroner, i stedet for den klassiske æblekagerasp