Falaflerne har jeg smagt til med citronsaft, spidskommen, lidt chili og frisk persille, og så er de rullet i sesam- og nigellafrø, som virkelig gør noget ekstra for smag og konsistens
noget jeg ofte laver hvis ikke der lige er noget tiltalene i køleboksen eller hvis det bare skal gå hurtigt, være billigt og samtidig noget jeg kan have med på farten eller madpakke dagen efter
Så når der kommer en vegetar til middag, så er denne opskrift på falafler ikke at kimse af. Jeg har lånt den af Ann-Christine på bloggen Valdemarsro, halveret den og tilrettet opskriften til min smag - eftersom jeg nu tilhører den del af befolkningen, der simpelthen ikke kan klare smagen af koriander
Kom olie på en pande og varm op, når olien er varm steges falaflerne på panden indtil de er bløde. Jeg har ikke tal på, hvor mange pakker falafler jeg har spist indenfor de sidste par uger
Steg falafler i olien på begge sider til de er gennemvarme. olie til stegning. Det er ikke før lykkes mig at lave gode falafler af kogte kikærter, men disse lykkes faktisk rigtig fint
Steg falaflerne ved jævn varme til de er gyldne og gennemstegte. Rapsolie og smør til stegning. Kikærter, som er en stor del af falafler, indeholder en del protein og gode fibre og så har de mange anvendelsesmuligheder
Vend forsigtigt falaflerne med en paletkniv eller lignende og tilsæt resten af olien. Put løg, skyllede kikærter, spidskommen, koriander, hakket persille, æg, salt og peber i en minihakker og blend til en jævn masse
Falafler er en vegetarisk "frikadelle" kendt fra Mellemøsten. Denne opskrift har min mor haft med hjem fra Israel, hvor hun arbejdede som ung - der findes et utal af andre måder at lave falafler på - men denne, synes jeg, er den rigtige
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.