Hummus her – hummus der – hummus alle vegne pt. Det kan bruges i sandwiches, som tilbehør, spises for sig og jeg forestiller mig, man også kan lave hummusbrød (to be continued)
Jeg er vokset op med hummus. Min bonusmor er fra Libanon, og der er derfor altid blevet serveret hummus i rigelige mængder for mig - og selvfølgelig altid af bedste arabiske kvalitet (
En gul og frisk sag krydret med karry, citron og sprøde mandler, en silkeblød og mild rød hummus med grillede peberfrugter med et spark af chili, og ikke mindst en lækkergrøn pestohummus med basilikum og ristede solsikkekerner
Hummus behøver ikke laves af kikærter. Butterbean Hummus til 2 personer. I denne version har jeg brugt butterbeans, og jeg har rørt den cremet med friskost
Jeg spiste min hummus sammen med gulerods- og agurkestave. Derudover passer hummus også glimrende til både kød, fisk, fjerkræ og vegetarretter og kan også spises ovenpå brød eller knækbrød som et mellemmåltid
Der stod en bøtte græsk yoghurt i køleskabet og så googlede jeg dette i håb om at noget lækkert ville dukke op, og her faldt jeg over en opskrift på hummus
Hummus holder sig fint en uges tid på køl i glas med låg. Smør det ristede brød med hummus. Ristet brød med hummus, tomat og avocado1 dåse kikærter (400 gr, drænet vægt 240 gr)3 spsk væde fra kikærterne2 lime1 spsk Tahin (sesampasta)6-8 spsk olivenolie1 spsk ristet sesamolieHæld væden fra kikærterne over i en skål
Det er vist tid til, at der kommer en god hummus på Kærlighed & Kikærter. Hummus. Hummus er det arabiske ord for kikærter, og derfor hedder retten selvsagt ikke hummus på arabisk, den hedder “hummus bi tahina”, hvilket betyder kikærter med tahin
Hummus er virkelig undervurderet i det danske køkken. Jeg forsøger at bruge det mere og mere, både som dip, dressing til salat eller som erstatning for pålæg på diverse former for brød
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.