Tynd chokolade til overtræk opskrifter

Flødeboller

Flødeboller

Hæld siruppen i en tynd stråle ned i skålen med æggehvider mens der piskes (det er en fordel at have en hjælper til at holde elpisker eller en røremaskine)
Flødeboller med lakrids og hindbær

Flødeboller med lakrids og hindbær

tynde skiver, som pensles med smeltet chokolade på alle flader, hvorefter de tørrer helt op. Sukkerlagen hældes i æggehviden i en tynd stråle under fortsat piskning
Flødeboller – Mette Blomsterberg

Flødeboller – Mette Blomsterberg

Skru op for fuld speed på piskemaskinen og hæld i en tynd stråle den varme sukkermasse ned i skålen. Jeg fik ikke selv taget nogle billeder af denne proces, da jeg var fuldstændig smurt ind i chokolade – men håber snart, at jeg får hjælp til snart at tage nogle
Mazarintærte

Mazarintærte

Rul dejen tyndt ud og beklæd tærteformen med den - formen skal ikke smørres, da dejen så vil glide ned under bagning
Træstammer

Træstammer

Pølsen pakkes ind i tyndt udrullet macipan, skæres i mindre stykker og enderne dyppes i smeltet chokolade
Hjemmelavede flødeboller med marcipanbund

Hjemmelavede flødeboller med marcipanbund

Jeg kommer i øvrigt ofte lidt ekstra kakaosmør i for at gøre chokoladen lidt tyndere. Og da flødebollerne så havde trukket hinde natten over, fortsatte jeg da de brandgode takter og begyndte at temperere chokoladetilovertræk kl
Flagkage.

Flagkage.

Udrul overtræksmarcipanen i et tyndt lag, men pas på det ikke bliver for tyndt. vil nu være to tynde ringe og to mindre lagkage bunde som vist på billedet
Opskrift: Flødeboller med vaffelbund

Opskrift: Flødeboller med vaffelbund

Alternativt kan anvendes candy melts - husk at du kan fortynde candy melts enten med kakaosmør eller med Fun Cakes chokoladeknapper (utrolig tynd konsistens)
Bountykage med søde jordbær

Bountykage med søde jordbær

Tag kagen forsigtig ud af springformen, du kan lige tage en tynd kniv og køre den hele vejen rundt om kagen og springformen og hvis sidene går lidt i stykker kan du tage en kniv og forme den forsigtig igen
lakrids flødeboller

lakrids flødeboller

Her har jeg blandet den hvide chokolade med lidt kakaosmør for at gøre den tyndere, inden jeg har tempereret den
P-flødeboller (peanutsflødeboller)

P-flødeboller (peanutsflødeboller)

Langsomt tilsættes sukkerlagen i en tynd stråle mens der piskes på middelhastighed. Vent ikke til alle er betrukket, for så kan chokoladen være stivnet
Jordbær Flødeboller

Jordbær Flødeboller

Her har jeg blandet den hvide chokolade med lidt kakaosmør for at gøre den tyndere, inden jeg har tempereret den
3 slags kransekage til nytårsaften

3 slags kransekage til nytårsaften

Jeg vælger kun at pynte stykkerne, der indeholder nougat, med tynde striber chokolade ovenpå, da chokolade og nougat ellers vil totalt overtage smagen af kransekagen, fordi der kommer til at være meget fyld og overtræk i forhold tiltil kransekagen
macaronbar’s

macaronbar’s

Imens røremaskinen kører på fuld blæs, hældes den varme sirup i, i en tynd stråle. Efter lidt idéudvikling kom jeg frem til at en macaronbar er altså bare sjovere og finere end en kæmpemacaron… Jeg har brugt Stranga’s opskrift endnu en gang, samt basis opskriften på chokoladeganache, hvor jeg dog har tilføjet lidt chili for at give dem et spark
Hjemmelavet Blomme i madeira opskrift

Hjemmelavet Blomme i madeira opskrift

Rul marcipanen tyndt ud i lidt flormelis til en tykkelse på ca. Temperer chokoladen (se side xx) eller anvend overtrækschokolade
müslibarer

müslibarer

Smelt den hvide chokolade og smør et tyndt lag ud over hele müslien. Sæt den på køl igen tilchokoladen er stivnet