Bland æg, mælk, hytteost, salt og peber i en skål. Tærte kan bruges i alle sammenhænge både til aftensmad, frokost, små snitter på brunchbordet osv… Det gode ved tærte er også, at du kan fylde den med det du lige har lyst til, og i dag var det kylling, broccoli og grøn peberfrugt for mit vedkommende
Denne gang har jeg fyldt min tærte med masser af spinat, en rest fintsnittet spidskål og en hytteost-æggemasse krydret med masser af citronskal og et lille twist af chiliflager, og så er den toppet med pinjekerner, der bliver ristede og sprøde i ovnen
Tryk tærtedejen på plads i tærteformen. Anret fyldet i tærten. Hæld forsigtigt æggestanden ved – har du lidt ost, kan du rive det over tærten her til sidst inden bagning
½ broccoli. Fordel fyldet på tærtebunden og hæld dernæst ægge-hytteost blandingen ud over (hver opmærksom på, at blandingen helst skal dække fyldet, for at fyldet ikke bliver brændt af når tærten bages)
Jeg kom efterfølgende i tanker om, at jeg havde spinat i fryseren, så jeg brugte det i stedet for broccoli, da det er mega ynglings sammen med røget laks
Hvad med denne lækre fuldkornstærte med oksekød i tomat og “fløde”-sauce (blendet hytteost), masser af grøntsager og urter og en frisk oregano-dressing