fra tilsurdejtil næste gang. Hvis ikke der tilsættes kulør, så er brødet ret lyst, uanset hvor meget rugmel det indeholder - men check dit køberugbrøds indholdsliste
Tag fra til en ny surdej, fyld dejen i to rugbrødsforme og lad den stå tildækkettil næste morgen. Rugbrødet er nemlig bagt med surdej på den gammeldags måde, og det kan nemt smages
2 dl surdej. 2 spsk groft salt. Bland ingredienserne. Hæv et døgn. Puttes i to smurte forme. Efterhæv 1 time. Bages nederst i ovnen ved 175 grader i halvanden time 2 BRØD
Man kan med fordel lave en fordej dagen før og tilsætte også. Det er et groft brød, med en smag der godt kunne minde lidt om rugbrød, men samtidig er det let og luftigt og smager super godt med en skive ost
) Opskriften er lavet med udgangspunkt i mit solsikkerugbrød uden surdej, men denne gang er der bare tilsat andre kerner end i sidste opskrift, og selvom jeg faktisk godt kunne tænke mig lidt mere smag i mit sidste rugbrød - nemlig det med solsikkekerner, så var det slet ikke nødvendigt i dette brød
Tilsæt dernæst salt, sirup, solsikkekerner, grahamsmel og rugmel og rør dejen godt sammen. groft rugmelLun først kærnemælken let og rør herefter gæren ud heri
Der er ikke tale om et rugbrød men om et rugbrød hvor jeg blander disse sorter med manitoba hvedemel som har en ekstra hæveevne, og naturligvis også noget surdej
Dette er mit nye yndlings rugbrød som jeg bagte med min surdej. Rugbrød med maltølFørste dag. Dejen hældes i en stor rugbrødsform eller to små forme og hæverendnu en time
Sådan tilberedesrugbrød med surdej og gulerødder. Sådan tilberedessurdej. Tilberedning. Nu er du klar med dit eget hjemmelavede rugbrød med surdej og gulerødder