Vi spiste den lune kage sammen med lidt is og det var helt perfekt til det dejlige solskinsvejr. Da vi sidst var i sommerhuset fik jeg øje på de flotte rabarber i plantekassen og fik sådan en lyst til en lun rabarberkage med knasende sprød crumble
Sørg for at trykke dejen godt op ad siderne og kør kagerullen over formen, så du får en lige kant. Pisk æggehviderne halvstive og tilsætflormelis og vaniljekorn inden de piskes helt stive
Så det er en kage, som samtidig fungerer så fint som dessertkage – hvis der altså er mere tilbage… Det var der i vores tilfælde, for vi supplerede med pandekager over bål senere på aftenen
Hvis man hælder brandvarm chokolade i sine æggeblommer, vil de klumpe og blive til røræg - derfor smeltes chokoladen over vandbad, så den ikke bliver meget varm, og den får lov at køle lidt, før den blandes i æggene
Selv om jeg faktisk har snydt lidt og servede den i går til dessert efter en hyggelig grillaften. Men jeg fik lavet så mange bunde, at der også er til i dag, hvor det jo er fredag, og så tæller det vel stadig som fredagskage
Steg pandekagerne tynde og sprøde i lidt fedtstof, og server dem lune med vegansk is, frisk frugt, syltetøj, ahosirup eller lige det tilbehør du foretrækker
Pisk ved høj hastighed resten af sukkeret og æggene i en separat skål til en lys og luftig masse. Knus digestive-kiks ved fx at komme dem i en frysepose og bank dem til smulder
De klæder buffetten til enhver studenterfest og er nemme at have med til Sankthansaften. Ud over den perfekte kombination af en sprød, næsten karameliseret overflade og et blødt indre er der flere andre fordele ved disse ægte amerikanske brownies
Storbyfarmen.dk | Tips til et sundt og sjovt familieliv!
Men isen må ikke være en is som fryser for hård og kagerne må ikke være for sprøde. Når småkagerne er afkølet kan de lægges sammen med en kugle lakridsis i midten
-) Det fik jeg heldigvis lov til, og det blev i form af dissesprøde hjemmelavede kræmmerhuse. Vær opmærksom, da de ikke må tage for meget farve og blive for sprøde, da du så ellers ikke kan rulle dem sammen
Sådan et stykke af denne islagkage men en intens browniebund med iskold, cremet vaniljeis og små ‘lommer’ af sød karamel med små flager af havsalt i, der løber en smule ned at siderne – det er slet ikke til at stå for