Når sovsen har konsistens er som man ønsker, så stop med at komme mere mælk. Hvedemel til opbagt sovs. Jeg kommer her med en tarteletfyld der stadig har kyllingekød i, men hvor aspargesen er skiftet ud medchampignon og toppet med lidt bagte cherry tomater
Masser af champignoner, masser af sovs og gerne lidt ost, så er den helt klart hjemme. Sovsen holder dem lækre, møre og saftige – og så er det jo nemt, de passer sig selv i ovnen
Imens laves sovsen. Men vil da helt klart også prøve med kalkun når jeg findet det på tilbud en dag. Tilsæt fløde lidt efter lidt, og rør konstant til der dannes en jævnet sovs
Tag et ildfast fad og hæld lidt bechamelsovse/ostesovs i bundet og kom squash plader ovenpå, dernæst sovs, bechamelsovse/ostesovs og squash plader og sådan bliver du ved til der ikke kan være mere i fadet
Det smager så godt at det er blevet et kært barn med mange navne, for millionbøf bliver også kaldt kødsauce/-sovs, bolognese – som jeg nu nok vil vove den påstand at det er en luksusudgave af millionbøf – og så det knapt så flatterende navn, væltet lokum – vidste du i øvrigt at lokum kommer af det latinske locus som betyder sted
overskydende marinade kan du smøre på i løbet af stegetiden eller bruge i sovsen. Hak hvidløgsfeddene, skær fenniklen i skiver og champignonerne ligeså, og kom dem i bunden af en gryde eller bradepande – noget som kan tåle at komme i ovnen – sammen med de sidste fennikelfrø, laurbærblade, kardemomme og stjerneanis samt lidt salt og peber
læge et lag auberginer, tomatsovs, drys lidt champignoner på og slut af med lidt bechamelssovs. Til sidst lægges et lag auberginer overhældt medbechamelssovs
Til amerikansk farsbrød – og til mange andre varianter – smager champignonsovs fortrinligt eller hvis du er mere til den klassiske stil så kan du lave brun sovs til
Vi spiste en bagekartofler, lidt nudler , ristede champignoner og en lækker grønkålsalat med æble, rosenkål, rosiner, lidt honning, salt peber og lidt løgpulver til
jævnes med marizena hvis man ønsker en tykkere sovs. Jeg har skrevet sukker på ingredienslisten, det skal i for at neutralisere lidt af den syre tomaterne giver, smag til og tilpas mængden af sukker og de andre krydderier, hellere for lidt til at starte med
Koteletter i fad – Mmmmh masser af champignoner, masser af sovs og lidt ost. Sovsen holder koteletterne møre og saftige, og der skal ikke gøres et kæmpe arbejde i køkkenet
Sovs/glace. mand i en steg (vores steg var dermed en basse på ca. (Det er en kraftig sovs, men hvis man er en ægte sovsespiser, så lav en dobbeltportion)