De der småkager, du ved, dem medlakridspulver og tranebær. Dette indlæg blev udgivet i Bagværk, Opskrifter og tagget bagværk, lakrids, småkager, tranebær
Min veninde Sus bød forleden på disse fantastisk gode (og flotte) cookies – eller store småkager om man vil – som hun har fundet opskriften på i Femina
Sæt ti kugler af massen af på en bageplade med god plads imellem kuglerne. 2 tsk lakridspulver. Mas dem flade med hånden (til de er ca 0,5-1 cm høje) og bag i ca. 15 min til småkagerne har fået farve og er gennembagte. 2 tsk lakridspulver
Jeg har således lavet denne med mørk chokolade og hasselnødder (klart min personlige favorit), mørk chokolade og appelsinskal (kommer stærkt lige efter) og endelig hvid chokolade/lakrids (jeg er måske ikke så meget en lakrids-pige)
Her tænker jeg at lave diamant-formet småkager til dem med citronskal og vanilje. Her får du så opskriften på, hvordan man laver basisdejen til disse småkager, også kan du selv tilføje citronskal, chokolade, lakrids eller en anden lækker smag
Når småkagerne er afkølet kan de lægges sammen med en kugle lakridsis i midten. For at starte med the later, så er opskriften på småkagerne fra Brown Eyed Baker
En anden juleopskrift var disse Sunde chewy julesmåkager, som også sagtens kan laves efter jul måske med andre krydderier som vanilje eller lakrids – det må jeg ihvertfald prøve
Lille juleaftens dag blev de sidste julesmåkager bagt for i år. Chokoladetrøfler medlakrids. Kagerne skæres lidt tykt ud og pensles med æggehvide samt rulles i perlesukker før de bages
Efter afkøling virker småkagerne mere sprøde. Jeg har fået afprøvet to forskellige slags cookies - en med chokolade og en medlakrids, og især de sidste blev rigtig fine