Det skal være en ærlig sag at jeg aldrig har lavet risengrød før, there I said it, derfor var jeg da også spændt på om dagens 'udfording' ville lykkes - mest af alt fordi jeg er verdensmester i at brænde mælk (og andre sager) på
Herefter fjernes vanillestængern og risengrøden sættes til afkøling. Smut mandlerne og hak dem groft. Ris á l’amande – en typisk juleret og her får I mit bud på den
Rør risengrød og plantefløde godt sammen (skulle du have mulighed for at finde en sojapiskefløde og piske den vill dette give det bedste resultat, men de er ikke nemme at finde i Danmark og den almindelig plante madlavningsfløde kan også sagtens bruges, jeg brugte havrefløde)
Huset var ihvertfald fuld af mennesker og i køkkenet blev der lavet brændte mandler og risengrød. Det har resten af dagen sneet ret godt, men satser på at de kommunale sneplove og saltspredere står lidt tidligere op imorgen
Lav risengrøden dagen før. Kog mandlerne og smut dem, hak dem fint. Mælken bringes derefter i kog unden oprøringen, put vaniljestangen i gryden sammen med mælk og ris
½ litermælk. 4 portioner1 tallerken færdig risengrød ( ½ litermælk, 3/4 dlris og lidt salt)25 g mandler1 - 1½ spsk sukkerkorn af 1 vanillestang- eller 2 tsk vanillesukker2 spsk portvin2dlpiskefløde25 g smuttede hakkede mandlerEn lækker kirsebærsauce - eller Heibergs kirsebærsirup - uhmmmRisengrøden blandes med sukker, vanille og portvin. Risengrøden røres sammen med 2 skefulde flødeskum og blandingen vendes forsigtigt i resten af flødeskummen sammne med de hakkede mandler. 3/4 dlris. 25 g. 1 - 1½ spsk sukker. 1 vanillestang. 2 tsk vanillesukker. 2 spsk portvin. 2dl piskefløde. 25 g
Tilsæt mælk og bring blandingen atter i kog. Jeg elsker risengrød, men når det er til hverdag vil man gerne have lidt mere fylde og sundhed inkorporeret