Ris klatkager af risengrød opskrifter

Ugens opskrift #13: VERDENS BEDSTE BRUNE RIS

Ugens opskrift #13: VERDENS BEDSTE BRUNE RIS

Mulighederne i verdens bedste brune ris er mange… Jeg elsker at bruge dem som basis for en mættende måltidssalat alla min Vegetarisk Sushi Salat, lave dem til klatkager, koge dem til grød, opvarme dem i ovnen som tilbehør til en gryderet, stege dem på panden med forskellige grøntsager og krydderier, eller noget helt femte
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Men, nu er det jo snart jul, og så skal vi have risengrød. Kom vand og ris i en gryde og bring i kog. Grøden kan sagtens serveres til morgenmad også og hvis man er så "uheldig" at have grød tilovers kan man jo lave klatkager
Opskift på risengrød og klatkager

Opskift på risengrød og klatkager

Til voksne mennesker der spiser risengrød, til aftensmad, må man nok beregne lidt større portioner. Og man skal jo også have noget til overs, at lave klatkageraf
Grød-tid! (glutenfri)

Grød-tid! (glutenfri)

risengrød.  Havregrød, hirsegrød, quinoa/ris-grød, boghvedegrød. Det er et perfekt måltid i den kolde eksamenstid, hvor pengene går til julegaver og overskudet ikke er på sit højeste - hvis der er rester, så bliver de bare til klatkager

Glutenfri Klat-kager

Dengang lavede jeg dem ofte på rester af Speltkerner, Rugkerner eller Brune ris. Ofte kogte jeg disse udelukkende for, at kunne lave klatkager

Risalamande

(Dobbelt portion nok til klatkager og to små portioner risengrød + risalamanden). Risengrød - laves dagen før