oliefri pommes frites, server krigsfisk til smørebrød med hjemmelavet remoulade og cavi-art (kaviar lavet på tang) og knoldselleri fritterne med estragon- eller chili mayo
Mayonnaisen kan let forvandles til noget andet lækkert, her har vi hakket lidt pickles og tilføjet sukker, cremefraise og gurkemeje til en remoulade, hvidløg til en aioli, lidt sur-sød sovs og cayenne til en chili mayo og en med estragon til en bearnaise mayo
I denne opskrift indgår de i en hovedret, men de fungerer også rigtig fint til frokost på den helt enkle måde – lune på et godt stykke rugbrød med hjemmerørt remoulade ovenpå – heldigvis kan man gøre begge ting hvis portionen er stor nok, så slipper man også for eksistentiel krise
Minifiskedeller pyntet med en remoulade rørt af græsk yoghurt, rygeost, purløg og rødløg. Den mere videnskabelige og politiske tilgang til mad – (når det bliver videnskabeligt eller politisk, bliver mad i øvrigt pludselig til Fødevarer) – den sprang vi let og elegant over
persilleGurkemejeDette er hvad jeg brugte, men du kan som sagt putte i hvad du føler for, så længe cornichionerne er tilstede da de er essentielle for remoulade
Server det hele med et par skiver citron og evt remoulade eller mayonnaise. De stegte fileter og sprøde fritter blev serveret med en frisk og velsmagende ærtemos og lidt citron
Der var en helt normal variant med paprika pølse ( dem fra kokkens favoritter) , sukkerfri ketchup fra cervera, rødløg og hjemmerørt remoulade med cornichons – toppet med hjemmelavet agurkesalat
I stedet for at smide den overskydende lage ud, fik jeg ekstra syltesager, som allerede næste dag blev brugt sammen med mayonnaise og karrytil den skønneste hjemmelavede remoulade
Vi valgte at få de lækre, lune fiskefrikadeller sammen med lidt rugbrød, remoulade og lidt citron. Vi var så heldige at få fingerne i nogle friskfanget torskefileter