Som tilbehør til nogle grillede revelsben, majskolber og ny kartofler, lavede jeg disse lækre croissanter med parmaskine, lidt ost og friske grønneasparges
Salat af grønneaspargesmed rejer og mynte. Grønneasparges kan man efterhånden købe hele året, men de er absolut bedst her i foråret og forsommeren, og det er også nu, at de er til at betale sig fra
En passende klat tapenade lægges på en skive parmaskinke og rulles med en frisk grøn asparges. Arrangementet opstod, da et par veninder og jeg selv alle var flyttet (for os selv) og dermed en kærkommen anledning, til at drikke bobler hos hinanden og spise lidt hapsere på sidelinien
Grønneasparges. Tilbehør bestående af asparges rullet i parmaskinke og røget mayonaise. Luk igen med en kødnål, og smid brysterne i et ildfast fad, som er smurt med lidt olivenolie
Herefter blev hver cherrytomat og ost sammen med urter pakket ind i en skive parmaskinke. Der skæres en stor lomme i fileten, hvorefter lommen fyldes med den halve mozzarellaost, bresaolapølsen, tomatpestoen, rosmarin og basilikum
Det er vigtigt, at du holder øje med gryden og jævnligt rører grundigt, da det nemt brænder på. Lav et lag med ostesauce og kødsauce, og afslut med det resterende ostsauce
Barracuda – her på fiskerestauranten på Koh Tao fik jeg en skøn ret med hvid fisk og tomat-feta fyld pakket ind i parmaskinke og den lækreste citron-ingefær cheesecake til dessert
Den officielle asparges-sæsonen er kort men god. Men uden tvivl, er det nogle uger, hvor man kan få yderst velsmagende asparges, som kan tilberedes på utallige måder
Salt godt og smid de små grønne cigar i når det koger godt. I dette tilfælde vil jeg lave saucen og pancetta/løg-drysset først, da der ikke er noget bedre end en friskstegt kammusling, og en dampende aspargesmed en anelse bid i