Rids sværen, hvis din nakkesteg har svær på. Sikkert inspireret af påskeferien i Italien. Derfor har nakkesteg brug for langsom og stilfærdig tilberedning, hvis fedtet skal smelte af, og senerne blødgøres med en smeltende mør steg som resultat
mere æblemost på. 1,5 kg nakkesteg eller ribbensteg uden svær. Tænd ovnen på 130 grader. Kødet skal have lang tid i ovnen, men det kræver ikke meget forberedelse
Sådan er det bare -nu er det jo svært at mislykkes med en nakkesteg – men jeg tænker mest på oksekød eller vildt- det bliver aldrig tørt eller sejt i en Rømertopf
Læg stegen ovenpå, hæld vand i fadet, så det dækker æblerne, og sæt det hele i en kold ovn. Skær sværen af stegen og fjern det tykke stykke flomme, der sidder under nakkestegens svær
Det er en god måde at lave nakkesteg/filetpå. Kom lidt margarine eller olie på en pande. Skræl kartoflerne og skær i skiver på tværs, der må ikke skæres igennem
Jeg brugte et stykke nakkestegpå ca. Der har været lidt stille på bloggen den seneste tid. Fjern madsnor fra nakkestegen og skær den i skiver med en meget skarp kniv
Hvis man gerne vil have en mere røget smag, kan man ryge stegen den sidste time på en grill. 400g nakkesteg. Når det er gjort, rulles nakkestegen ind i vita wrap og ligges til at trække på køl i minimum 3 timer - helst natten over
Det fungerer altså bare, så det laver vi ikke om på. Jeg laver det altid på min Weber Smokey Mountain, men det kan sagtens laves på andre griller, så bare kom i gang
Coleslawen lavede jeg på basis af en lignende avokadocreme, jeg lavede forleden dag til meximaden. Til aften var jeg så heldig at finde en øko nakkesteg( til en god pris) i Irma og til den lavede jeg en coleslaw