piskefløde. Knus kiksene i en minihakker eller med en kagerulle og rør dem sammen med smeltet smør. Bland fløde, brun farin, smør og lidt salt i en gryde og smelt ved middel varme
Den invaderede landet under navnet ostelagkage eller bare ostekage. En cheesecake har som regel en fast bund, en lækker ostecreme ovenpå og er herefter toppet med frugt i en eller anden form (frisk, syltet, kogt), chokolade eller flødeskum
Hæld forsigtigt den flydende gelé på ostekagen. I en anden skål røres flødeost, vanilje, citronekstrakt, revet citronskal, creme fraiche og flormelis til en jævn ostecreme
(Det må ikke være for varmt når det skal hældes på ostekagen, da den ellers vil smelte. Pisk fløde til let skum og fold det i blandingen sammen med reven citronskal
Man kan selvfølgelig lave den naturel, uden andet end den vidunderlige kage i sig selv, man kan give den et lag af frugt og gele på toppen eller give den et efterårs-twist og servere med varm frugtkompot
Vi skulle have gæster til lidt Corinthia-inspireret brunch med blinis, laks og rogn samt gullashsuppe og efter lidt snusen hos "kolleger" virkede det oplagt at slutte et sådant måltid af med en ostekage
Den her ostekage er bare så lækker. Sluk for varmen og lad cheesecaken stå en time med ovndøren åben. Kiksene knuses meget fint og blandes med 0,5 dl sukker, kanel og smeltet smør. Æg, 1 dl sukker, skal og saft af en citron, fløde, hytteost og mel piskes rigtig godt sammen, og blandingen hældes i springformen. 1,5 dl Fløde 38 %, Piskefløde