De er perfekte her i julen som et sundere alternativ til marcipanog nougat. Jeg havde en masse dadler liggende efter en familiefødselsdag og der er vist ingen tvivl om at jeg elsker at lave snacks med dadler, så jeg eksperimenterede lidt og resultatet blev dadler fyldt med en mandelpuré lavet afmandler, skyr og lidt salt
For mig behøver julen ikke være fyldt med marcipan – er vild med denne opskrift på dadelkugler. Tag dadlerneaf panden og blend mandlerne, tilsæt derefter de øvrige ingredienser og blend det hele til en ensartet masse
Kør dadler, mandler, kokosolie, appelsinsaftog –skræl, kanel, havsalt og peber på en foodprocessor i et par minutter, indtil du har en jævn masse, der minder lidt om marcipan i konsistensen
Gennem tiden har der både været sunde opskrifter på brunkager, vanillekranse, havregrynskugler, risalamande (havrealamande), marcipan, nougat, marcipanhorn, cornflakes toppe osv
Marcipanen rulles rundt om fyldet, og til sidst smeltes chokoladen og enderne dyppes heri. Imens laves marcipanen ved at blende mandlerne med dadelpuren
remonce af brun farin, marcipanog smør. For mit vedkommende er den idéelle fastelavnsbolle en "almindelig" bolle, fyldt med nougat, marcipanog chokolade
Top med en portion Grøn marcipan for smagen, sundheden samt synets skyld. Julelysene omkring os er efterhånden tændt, og duften af jul spredes i mange køkkener