De er lækre at spise lune med smør, eller kolde som en snack dagen efter. Vær opmærksom på at en dej med et højt indhold af kerner vil føles ‘våd’ under æltning, da kernerne først opsuger vandet under hævningen
en tung, men lækker, svampet og chokolade fyldt choko-bombe, som egner sig helt perfekt til en kold og regnvåd efterårs dag, hvor varm kakao, stearinlys og lune tæpper er taget i brug
Når de er kolde pakkes de i plastikposer. Hæld i 2 rugbrødsforme (jeg bruger Tefal Jamie Oliver Silikoneforme med fast kant – den første af sin slags) og sæt til hævning lunt i 4 timer under et fugtigt klæde
Efter hævning æltes dejen igennem på et meldrysset bord, da det godt kan være lidt klæberigt. 500 gr spelthvedemel150 gr grahamsmel150 gr fuldkornshvedemel300 gr skyr naturel50 gr gær25 gr FiberHUSK5 dl koldt vandLidt solsikkekernerLidt hørfrø1 æg til pensling af bollerneSådan gør du. 5 dl koldt vand
Stilles nu til hævning i mindst en time, og overhold det nu. Kløbelboller75g smør smeltes og deri blandes1/4 liter mælk1 æg(mærk nu efter om blandingen ikke er for varm eller for kold, den skal være lunken)så blandes 25 g gær ilidt salt2 spskf sukker25g hakkede syltede kirsebær50g pomerans50g syltede appelsin skal50g rosiner2 spskf reven appelsinskalcirka 400g mel
Men ellers smager de altså også lækkert kolde. Sæt dejen til hævning. Pizzasnegle – Skal der noget nyt og spændende i madkassen i stedet for de sædvanlige leverpostejs- og spegepølsemadder, så er pizzasnegle et godt alternativ