Kold hævning opskrifter

Opskrift på chokorug

Opskrift på chokorug

De er lækre at spise lune med smør, eller kolde som en snack dagen efter. Vær opmærksom på at en dej med et højt indhold af kerner vil føles ‘våd’ under æltning, da kernerne først opsuger vandet under hævningen
Verdens Bedste Brød

Verdens Bedste Brød

Det er koldt vand fra hanen. Den lange hævning er grunden til at man ikke behøver at ælte brødet. hævning og ca
Chokoladeboller

Chokoladeboller

en tung, men lækker, svampet og chokolade fyldt choko-bombe, som egner sig helt perfekt til en kold og regnvåd efterårs dag, hvor varm kakao, stearinlys og lune tæpper er taget i brug
Verdens bedste brød

Verdens bedste brød

Opløs gæren I vandet – det behøver ikke være lunkent vand, koldt vand er fint. 18, skal du sætte det til denne hævning senest kl
Koldhævede gulerodsboller

Koldhævede gulerodsboller

Efter hævning. Når jeg bager boller, lader jeg dem for det meste koldhæve, for jeg har fundet ud af, at det er så meget nemmere
Glutenfri Solskinsboller

Glutenfri Solskinsboller

Det er et rigtigt godt spørgsmål…vi har endnu ikke selv eksperimenteret så meget med koldhævning, så vi må være dig svar skyldig
Hvide luftige burgerboller

Hvide luftige burgerboller

Hvis man kun har koldt, hårdt smør kan det med fordel rives på et rivejern. Sæt dejen til hævning overdækket et lunt sted i en times tid
Koldthævede speltboller

Koldthævede speltboller

) Jeg er og bliver fan af koldhævning, for hold nu op hvor er det nemt, og så kommer der bare et anderledes og lækkert brød ud af det ift
VALNØDDEBRØD

VALNØDDEBRØD

koldt vand. Stil dejen tildækket til hævning i ca. salt250 gram hvedemelSkold valnødderne med kogende vand, dryp af og dup tørre
Rugbrød på linje med Lagkagehusets

Rugbrød på linje med Lagkagehusets

Når de er kolde pakkes de i plastikposer. Hæld i 2 rugbrødsforme (jeg bruger Tefal Jamie Oliver Silikoneforme med fast kant – den første af sin slags) og sæt til hævning lunt i 4 timer under et fugtigt klæde
Sunde boller

Sunde boller

Efter hævning æltes dejen igennem på et meldrysset bord, da det godt kan være lidt klæberigt. 500 gr spelthvedemel150 gr grahamsmel150 gr fuldkornshvedemel300 gr skyr naturel50 gr gær25 gr FiberHUSK5 dl koldt vandLidt solsikkekernerLidt hørfrø1 æg til pensling af bollerneSådan gør du. 5 dl koldt vand
Kløbenboller minder om mormor

Kløbenboller minder om mormor

Stilles nu til hævning i mindst en time, og overhold det nu. Kløbelboller75g smør smeltes og deri blandes1/4 liter mælk1 æg(mærk nu efter om blandingen ikke er for varm eller for kold, den skal være lunken)så blandes 25 g gær ilidt salt2 spskf sukker25g hakkede syltede kirsebær50g pomerans50g syltede appelsin skal50g rosiner2 spskf reven appelsinskalcirka 400g mel
Pestosnurrer

Pestosnurrer

De kan fryses og genopvarmes eller spises kolde. Ælt dejen godt, og sæt den til hævning tildækket et lunt sted i cirka 45 minutter
Rosinboller - de gode fødselsdagsboller

Rosinboller - de gode fødselsdagsboller

Selvom det i dag er årets første forårsdag, så er det noget koldt og vådt udenfor. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted
Pizzasnegle

Pizzasnegle

Men ellers smager de altså også lækkert kolde. Sæt dejen til hævning. Pizzasnegle – Skal der noget nyt og spændende i madkassen i stedet for de sædvanlige leverpostejs- og spegepølsemadder, så er pizzasnegle et godt alternativ
Varme Vinterboller

Varme Vinterboller

Server straks med koldt smør og et stykke gamle oles tipoldefar, eller måske bare en god brie. Dej til varme vinterboller inden hævning
Opskrift på nem og svampet brød

Opskrift på nem og svampet brød

Den er så nem og det der tager tid er kun hævningen, så det er til at overskue. 5 1/2 dl kold vand. Opskrift på nem og svampet brød