Spæd til medvand, hvis gryden er ved at koge tør. Vand, salt. Mørt mørkt kød i en krydret sovs, fyldt med grøntsager, og frisk og let kartoffelmos med hvidkål og citronskal
Kan det skilles ad med en ske uden at det løber sammen igen, er marmeladen kogt færdig. ½ dl vand. Det bedste er at medbringe en saks og så klippe grene med bær på af, tage dem med hjem og putte dem i fryseren i et par timer
Tilsæt laurbærblade og lad saucen simre til den er kogt ind og bliver sirupsagtig. Hæld vand ved, så det netop dækker bollerne og hold endelig ikke igen
Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem og kom i gryde med frisk vand, og bring i kog. Efter min mening skal en falafel være sprød udenpå med en blød fast konsistens indeni (lyder vist lidt selvmodsigende
Jeg har lavet min egen version som blandt andet laves medkogte kikærter, og er derfor hurtigere at bikse sammen, hvis man har en dåse kikærter stående (frem for at skulle bruge tørrede kikærter som man normalt bruger når man laver falafler)
) Server tunmoussen med snittet salat, halverede, kogte æg og masser af lækre rejer. Hårdkogte æg (ca. Dræn tunen for vand og findel den med et par gafler
Vandet skal hældes fra når det har kogt. sovsen til med lidt majsstivelse blandet op med koldt vand. Hvis du har en økologisk citron til at ligge kan du evt
Så snart linserne er kogt og vandet hældt fra, er de vendt med en dressing bestående af blandt andet citron, sennep, honning og en masse varme krydderier som spidskommen, kanel og kardemomme – sådan optager de nemlig endnu mere smag