Lagkagebunde. Jeg har været ved at lave lagkage og da De Danske Vægtkonsulenter ikke sådan helt følger de samme regler og man skal holde sig inden for Kostprogrammet, så er det ikke altid lige til at regne den ud
Lige inden servering sies der et tyndt lag kakaopulver over toppen af lagkagen og langs siderne. appelsinskallen, og drysset med kakaopulver giver den en trøffelagtig følelse at få i munden, hvilket jo er superskønt
kakao. Lagkagebunde. Chokoladetunge browniebunde lagt sammen med saltkaramel ganache. Min familie er rigtig glade for lagkage, og da jeg ikke selv er helt så stor en fan, har jeg fundet denne lækkerbisken frem, som forhåbentlig kan gøre alle glade
Tips Hvis du vil lave en lagkage med mørke bunde, kan du udskifte ca. Se link til lækker lagkage. Del kagen i 3 lagkagebunde. 25 g = ½ dl af hvedemelet med ½ dl kakao
Da det jo er fødselsdag, skulle der naturligvis også serveres varm kakao med flødeskum. Der var dog også et par nye, men jeg skal have finpudset opskrifterne, før de bliver lagt herind, så det bliver først, når jeg får bagt dem igen ved en senere lejlighed eller eksperimenteret med ingredienserne (på lagkagen), at de kommer herind
Igen er den lavet med hjemmelavede bunde (jeg nyder virkelig at gå i køkkenet og bruge tid på at bage), men du kan også springe over hvor gærdet er lavest, og købe nogle gode chokoladebunde
Man kan også bruge denne opskrift til at lave mørke lagkagebunde, så skal der en smule kakao i også. Disse lagkagebunde er lækre og utrolig nemme at bage
glasur af flormelis, kakao og vand. Og særligt i lagkagebunde får jeg ofte ét af to problemer – enten bliver de tunge og klæge, eller også bliver det en bund, som minder mest om æggekage med sukker i (måske fordi der ofte er meget lidt mel og mange æg i en lagkagebund)