Kød og sovs til kartofler opskrifter

Brun sovs

Brun sovs

Jeg kender i øvrigt folk – mænd kun, faktisk – der mener, at de ikke har fået ”rigtig” mad, hvis ikke det var kød, kartoflerogsovs – masser af sovs
Flæskesteg med brun sovs

Flæskesteg med brun sovs

Rids sværen i svinekammen helt ned, men uden at der ridses i kødet. Drys melet i vandet, og lad det stå og synke til bunds – der må IKKE røres i sovsen, før melet er helt opsuget af vandet
Gratin med rødbeder og kartofler

Gratin med rødbeder og kartofler

den som tilbehørtil frikadeller, medisterpølse, koteletter eller andet kød. Rør lidt blå ost med lidt mælk til en god tyk sovsog server
Svin med wokket have og orientalsk sovs

Svin med wokket have og orientalsk sovs

Den kan også bruges til andre slags kød som for eksempel kylling eller kalkun. Form små, lækre karbonader af det bedste hakkede svinekød, du kan få – vend dem i mel, drys med salt og peber
Græsk farsbrød

Græsk farsbrød

Rør det hakkede kød med ægget og de kogte ris. Du kan komme soltørrede tomater, oliven, fetaost, hvidløg eller lammekød i, eller hvad du nu mener gør dit farsbrød græsk
Langtidsstegt nakkekam med æbler – og sprød svær

Langtidsstegt nakkekam med æbler – og sprød svær

Smeltende mørt kød, knasende sprød svær og krydret æblesovs med duft og smag. Æblernes blanding af sødme og syre passer perfekt tilsvinekød, og krydrer man med lidt enebær og hel allehånde, får man et måltid, der er en vikingekonge værdigt
Indbagt mørbrad

Indbagt mørbrad

Det gør man imidlertid, måske fordi det er de bedste stykker kød på fisken, som i øvrigt også er meget faste og ensartede i kødet

Rådyr i gryde og kartoffelmos med kål og citron

Når kødet er mørt, koger man væden ind tilsovsetykkelseog smager til med salt. Mørt mørkt kød i en krydret sovs, fyldt med grøntsager, og frisk og let kartoffelmos med hvidkål og citronskal
Nakkefilet

Nakkefilet

Svær og fedt fjernes, hvilket gør det til et magert stykke kød. Når du langtidssteger, bibeholder du al saft og kraft og dermed smag inde i kødet
Andebryst

Andebryst

Rids skindet på andebrystet i rudemønster med en meget skarp kniv uden at skære ned i kødet. Du kan også servere stegt andebryst med brunede kartofler, grønkålssalat og brun sovs evt
Rødbedebøffer

Rødbedebøffer

Røde bøffer uden kød – rødbedebøffer. Du kan servere rødbedebøffer som ganske almindelige hakkebøffer med bløde løg, kogtekartoflerog brun sovs
Flæskesteg med sprød svær

Flæskesteg med sprød svær

Er stegen ridset, så gå hver svær efter, og tjek at den er ridset helt igennem ned tilkødet – endnu et husråd