Opskriften på bunde er egentlig en opskrift op muffins fra et gammelt hæfte fra Odense Marcipan - en opskrift, som jeg altid vender tilbage til, for den er bare super god
De søde og let parfumerede jordbær står godt til mørk chokolade, vanille, marcipan og fløde og det er måske derfor, at min suverænt ynglingskage må være en jordbærkage
Bland imens marcipan og sukker til en ensartet masse. 175 g marcipan. Jordbærkage – Du kan ikke sige jordbær uden at tænke på solskin og sommer – i hvert fald ikke, hvis du er dansker
Men når nu ingredienserne er marcipan, smør, jordbær og fløde – så kan det vel ikke gå helt galt. Den blev rigtig lækker- dejlig blød og svampet marcipanbund, lækkert jordbærskum og lækre solmodne jordbær på toppen
I min svigerfamilie har vi smagt alle byens jordbærkager og de er blevet vejet og dømt, men altså, der er ikke nogen af dem som kan måle sig med denne hjemmelavede jordbærkage, ifølge mig
Jeg ved af erfaring at butterdej ikke er en særlig sød dej, og jeg ved at æble i sig selv ikke smager sødt nok igennem, og derfor besluttede jeg de skulle "spices" op med lidt marcipan-remonce
Der var liiiige en rest marcipan i køleren, som bare lå. Og som alle ved, så marcipan bare nice. Faktum er, at der spises alt for lidt marcipan resten af året
Kokos-stykkerne er også fra Netto (Urtekram), siruppen er en af mine mange 'fund' og chokolade chunks lå også i skabet fra en tidligere pakke Odense Marcipan havde sendt til mig
Hvedemelet tilsættes bagepulver og blandes, og blandes sammen med marcipan blandingen. 200 g rå marcipan150 g smør1 æg175 g sukker150 g hvedemel1 tsk bagepulverCreme/fromage. æggeblommer75 g sukker2 tsk vaniliesukker3 blade husblas2½ dl flødeFriske jordbær til pyntMarcipan og blødt smør røres sammen, tilsættes æg og sukker og røres sammen