Åh jeg husker da jeg var lille og min mor havde lavet jordbærgrød. har køleskabet fuld af de søde bær, fik jeg sådan en lyst til at lave en god omgang jordbærgrød… min egen version af det
Resten af jordbærgrødenUdblød husblas'en og smelt den i en smule af grøden. Pisk, æg, mascarpone og philidelphia sammen, pisk vaniljesukkeret i og sigt til sidst resten af flormelisen i
) Iben og jeg har fra starten tænkt, at vi vil dække vores buffeter op med gammelt, nostalgisk porcelæn, og dette her er bare mormor på så mange måder, at jeg nærmest kan smage jordbærgrøden med fløde, salaten med sukkerdressing og de nyopgravede kartofler fra urtehaven med rigeligt persille - bare ved at se på en tallerken
Vi spiste af dem dagen igennem og frøs resten ned til smoothies og måske der kan blive lavet en omgang jordbærgrød efter min opskrift fra sidste år også
Og udover at smage super lækkert, kan man spise det uden de store samvittighedskvaler. Hjemmelavet is med jordbær-vanilje smag toppet med hjemmelavet sød jordbærgrød
Endnu et hyggeligt tidspunkt på dagen, hvor vi (friviligt) samles i spisesalen for at spise en skive brød/et æble/en portion yoghurt/et knækbrød/en portion jordbærgrød eller noget andet i den dur, samt drikke en kop the/kaffe og snakke lidt
Forleden så jeg Thomas Herman svitse sine jordbær i smør, da han skulle lave jordbærgrød. Jeg så hun havde brugt chiafrø til at ”jævne” sin sukkerfrie bærsyltetøj og det skulle helt sikkert prøves