Der skal spises varme hveder til Store Bededag, sådan er det bare. De lavede så brød torsdag aften, som man kunne købe og riste dagen efter, og efterhånden blev det specielle brød, hvederne, til en fast skik
I. d. a. g. e. r. t. S. o. B. D. f. i. n. s. k. l. m. å. h. ". v. M. p. ,. u. (. ). æ. ø. -. H. w. b. 1. 2. 5. 0. /. R. c. F. j. 8. T. C. L. y. ×. E. P
Lækre lune hveder helt uden mælk og æg, men mindst ligeså lækre. Oprindeligt spiste man hveder, fordi bagerne ikke måtte arbejde på storebededag, derfor købte man dem om torsdagen og ristede dem fredag
Lige lidt sent, men hvorfor ikke spise varme hveder på andre tidspunkter end St. Jeg elsker varme hveder, men ved også jeg indimellem er nød til at tænke lidt på min sundhed
Hveder fra bageren. Varme hveder hører med til Store Bededagsaften. I denne uge fejrer vi på torsdag Store Bededagsaften ved at spise varme hveder eller hvedeknopper
Varme hveder20 stk 2½ dl lunkent vand 2½ dl lunken mælk20 g gær2 æg15 g havsalt50 g rørsukkerkardemomme efter smagca. Hvederne bages i en 220 grader varm ovn i 12-15 minutter, hvorefter de afkøles på en bagerist
D. e. n. 1. 5. m. a. j. o. f. t. r. d. i. h. v. æ. s. l. k. p. I. ø. g. å. ,. b. -. N. u. S. O. J. y. M. K. A. P. 2. B. c. 0. R. T. 6. L. 3. H. /. E. )
På fredag er det store bededag, og traditionen tror skal der spises varme hveder aftenen før. Hveder, theboller – eller krydderboller (som jeg nok kendte dem under, som barn) er lyse, luftige og ikke særlig sunde boller