Det blev december i går, og vi brugte weekenden til at bage julekager i. Meget hygge og mange gode lækre kager, som forhåbentlig vil holde resten af december
De små julesmåkager blev dog meget hurtigt tørre og derfor skal jeg liiige arbejde videre med opskriften, men de kan bestemt spises og smager dejligt af jul
Krydderier som vi danskere normalt ville putte i julesmåkagerne – nelliker, kardemomme og kanel – men også stærke ingredienser, som ingefær, chili og hvidløg
Da både min kæreste og min mor er store fans af disse, er I nødt til at have opskriften. Til småkagen vil jeg knytte en lille sørgelig fortælling, som min mor gav mig, da hun smagte dem
Se også andre opskrifter på julesmåkager her. Del. Vaniljekranse er endnu én af den slags småkager, der traditionelt hører sig dansk jul til og har gjort det i mange år – faktisk stammer den helt tilbage fra 1840’erne
Så er julen over os, og klassiske julesmåkager er altid et hit. En af mine egne favoritter er jødekagen, og efter allerede at have lavet to portioner i december, tænkte jeg at opskriften måtte på bloggen
De er hurtige at lave, fordi dejen ikke skal hvile i køleskabet, og fordi man kan bruge en almindelig stofsprøjtepose og en tyller og ikke behøver at have et sæt ekstra arme, for at køre dejen gennem en kødhakker
Der er heller ikke noget så hyggeligt som duften af nybagte julesmåkager. Del. ”Når en peberkagebager bager peberbagekager, ta’r han først en mægtig gryde og et kilo smør omtrent
De første julesmåkager er bagt og smagt, det vil sige at de næsten allerede er spist. Nogle år har jeg laves dej til de forskellige julesmåkager på en gang og gemt det i fryseren
Det er ved at være tid til at bage julesmåkager og lave julelækkerier. Jeg har lavet dej til chokoladespecier som lige nu ligger på frost til en dag hvor de skal bages