Hummus her – hummus der – hummus alle vegne pt. Det kan bruges i sandwiches, som tilbehør, spises for sig og jeg forestiller mig, man også kan lave hummusbrød (to be continued)
En gul og frisk sag krydret med karry, citron og sprøde mandler, en silkeblød og mild rød hummus med grillede peberfrugter med et spark af chili, og ikke mindst en lækkergrøn pestohummus med basilikum og ristede solsikkekerner
Jeg spiste min hummus sammen med gulerods- og agurkestave. Derudover passer hummus også glimrende til både kød, fisk, fjerkræ og vegetarretter og kan også spises ovenpå brød eller knækbrød som et mellemmåltid
Og jeg havde tilfældigvis en dåse kikærter i et af skabene. Der stod en bøtte græsk yoghurt i køleskabet og så googlede jeg dette i håb om at noget lækkert ville dukke op, og her faldt jeg over en opskrift på hummus
Hummus holder sig fint en uges tid på køl i glas med låg. Smør det ristede brød med hummus. Ristet brød med hummus, tomat og avocado1 dåse kikærter (400 gr, drænet vægt 240 gr)3 spsk væde fra kikærterne2 lime1 spsk Tahin (sesampasta)6-8 spsk olivenolie1 spsk ristet sesamolieHæld væden fra kikærterne over i en skål. 1 dåse kikærter